Arcángel & Theodosii Spassov

Bratimene

27 Jan 2013
27 Jan 2013

Guitar virtuosos Vlatko Stefanovski (Macedonia) and Miroslav Tadić (Serbia) have previous with Theodosii Spassov (Bulgaria), the master improviser on the kaval.

Op hun album Treta Maika (2004) verkennen ze met enorme fijngevoeligheid en jazzy improvisaties het gemeenschappelijk muzikale erfgoed van de Balkan. In dit bijzondere dubbelconcert exploreert het trio nieuwe flamencogronden met de jonge talentvolle gitarist Dani de Móron, percussionist Agustín Diassera en de grote flamencostem van dit moment, Arcángel, die als de opvolger van de legendarische vernieuwer Enrique Morente gezien wordt. Volkswijsjes uit Macedonië, door de strategische positie op de Balkan een ware meltingpot van culturen en muziek, vermengen zich met ritmes uit de flamenco, een even rijke muzikale smeltkroes.

Bratimene –´spirituele broederschap´ – is een muzikale reis vol avontuur van de Balkan naar Andalucía en terug. Vijf nieuwsgierige muzikale geesten uit verschillende culturen vertellen elkaar hun verhalen met een ongelimiteerde verbeelding, en ongekend plezier.

Bratimene Jovano Jovanke

Bratimene Butcher's Dance

Arcángel & Theodosii Spassov

Bratimene

Support Flamenco Biennale
Arcángel & Theodosii Spassov
Bratimene
Stream27 Jan. 2013
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Arcángel & Theodosii Spassov
Bratimene
Stream27 Jan. 2013

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd