Nieuws
12 Dec. 2019

Flamenco Biënnale start 2020 met intermezzo serie

De Flamenco Biënnale Nederland gaat het nieuwe jaar tegemoet met een mooie Intermezzo-serie in het vooruitzicht.

Februari 2020:
Rafael Riqueni – de “nieuwe god van de flamencogitaar” – speelt tijdens onze intermezzo-serie met twee andere gerenommeerde gitaristen: Salvador Gutiérrez en Manuel de la Luz. Special guest: María Moreno.

Koop nu je tickets!

Antwerpen De Roma – 11 februari 2020
Rotterdam Lantarenvenster – 12 februari 2020
Amsterdam Bimhuis – 13 februari 2020
Ljubjlana Cankarjev Dom – 14 februari 2020 (op zusterbiënnale Bi Flamenko)

————————-

Maart 2020:
De ‘grand lady’ van de hedendaagse flamencodans Eva Yerbabuena presenteert met haar gezelschap haar nieuwste dansvoorstelling Cuentos de Azúcar | Sugar Tales:

Utrecht Stadsschouwburg 13 maart 2020 (Nederlandse première)
Den Haag Zuiderstrandtheater 15 maart 2020
Maastricht Theater aan het Vrijthof 17 maart 2020
Amsterdam Bimhuis 14 maart 2020 – Alfredo Tejada & Patrocinio Hijo

In Amsterdam geeft de zanger van het gezelschap, Alfredo Tejada, met gitarist Patrocinio Hijo een exclusief zang-gitaarrecital: Directo, live at the Bimhuis: rauwe flamencozang, cante jondo, die de ziel beroert.

Wilt u weten hoe de voorstelling tot stand is gekomen? Wat de inspiratiebronnen waren? Welke keuzes er zijn gemaakt en waarom? Tijdens de introductie neemt Volkskrant-journaliste Annette Embrechts u mee naar de Spaanse jeugd van Eva Yuerbabuena, grand lady van de flameno, alsook naar het zuidelijkste puntje van Japan, het eiland Amami-Oshìma waar zangeres Anna Sato is geboren en getogen. De flamencoster onderzocht met Sato de herkomst van de door Sato gezongen traditionele liederen en vertaalde die in dans. Daarbij stuitte ze op wonderlijke mythes en historische gebeurtenissen over slangen, slavinnen en suikerdelvers. U hoort tijdens de inleiding meer over de achtergrond van gebruikte symbolen en gezongen teksten in de voorstelling Cuentos de Azúcar | Sugar Tales.

Meet the Artist (alleen in Utrecht en Den Haag)
Na de voorstelling zullen journaliste Annette Embrechts  en Flamenco Biënnale directeur Ernestina van de Noort, Eva Yerbabuena interviewen en kunt u vragen stellen aan deze iconische flamencodanseres.

———————–

In juni 2020 plannen we net als in 2018 een lange Jazz Flamenconacht op diverse locaties met een nieuwe lichting energieke trio’s en kwartetten die internationaal furore maken. Binnenkort geven we de eerste namen vrij; houd onze website, Facebook en Instagram in de gaten. En schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.