La Fábrica & La Nina

Avond van de NederFlamenco

24 jan 2015
24 jan 2015

Hoogtepunt van het Nederflamenco-programma in het festival is de Avond van de NederFlamenco met de voorstellingen Improlab - Viajeras van La Nina en Werk in uitvoering van La Fábrica.

Viajeros / Reizigers - La Nina

Vier danseressen, een gitarist en een DJ verenigd in een spannend Flamenco Improlab. Een flamencovoorstelling die ter plekke ontstaat, opgebouwd uit improvisaties in dans en muziek. Zonder afspraken vooraf gaan de dansers alleen of samen, het gesprek aan met zichzelf, elkaar, de flamencogitaar van Arturo Ramón, de groovende loops van DJ Philippona, maar bovenal met het moment. “Zo ontstaat een reis, in zichzelf, en met de ander, op de (flamenco)muziek en het publiek, voortkomend uit het moment. Het is een op weg gaan, en thuiskomen...en weer vertrekken...,” aldus Janine Keijzer ‘La Nina’, die het project speciaal voor het festival ontwikkelde.

Werk in uitvoering - La Fábrica

'La Fábrica' is een nieuw flamencocollectief van Nederlandse bodem dat met veel swing nieuwe flamenco-uitdagingen zoekt. Voor deze show, die ze speciaal maakten in opdracht van de Flamenco Biënnale, nodigden ze de Spaanse twee Spaanse gasten uit: pianist Carlos Ema uit en kunstenaar Patricio Hidalgo. Deze ‘flamenco action painter’ is momenteel in flamencokringen in Spanje zeer geliefd vanwege zijn interventies. Zo legt hij ook tijdens deze voorstellingen live zijn impressies vast op doek en scherm. Een spetterende dialoog van dans, gitaar, zang, piano, penselen en inkt! La Fábrica is een initiatief van Expeditie Flamenco in samenwerking met Los Primos del Norte en pianist Carlos Ema.

La Fábrica & La Nina

Avond van de NederFlamenco

Steun Flamenco Biennale
La Fábrica & La Nina
Avond van de NederFlamenco
Stream24 Jan. 2015
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
La Fábrica & La Nina
Avond van de NederFlamenco
Stream24 Jan. 2015

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd