Rafaela Carrasco

ConCierto Gusto

25 jan 2011
25 jan 2011

Rafaela Carrasco is met Belén Maya en Isabel Bayón, die al op de vorige Biënnale edities te zien waren, één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de nieuwe lichting vrouwelijke flamencodansers en - choreografen die een nieuwe, hedendaagse flamencotaal ontwikkelden voor de toekomst.

Rafaela Carrasco is met Belén Maya en Isabel Bayón, die al op de vorige Biënnale edities te zien waren, één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de nieuwe lichting vrouwelijke flamencodansers en - choreografen die een nieuwe, hedendaagse flamencotaal ontwikkelden voor de toekomst. De bailaora uit Sevilla wist al vroeg dat ze vanuit de klassieke flamencotraditie op zoek moest naar nieuwe werelden en bewegingen. Met subtiele zwier en elegantie, kenmerkend voor de Sevillaanse school tast ze fijnzinnig de grenzen af van het flamencoterrein. Haar nieuwe voorstelling ConCierto Gusto, tevens haar Nederlandse debuut, is een terugkeer van de grote choreografieën, naar een intieme setting, naar de essentie van de flamenco. Met haar lichaam als ‘klankbord’ danst ze met haar musici een intense flamencodialoog. Carrasco’s flamenco is intiem, vol ritmische verleidingen en het verrassende lijnenspel van haar armen is vol ‘arte’. In innig verbond met haar musici geeft Rafaela Carrasco haar persoonlijk flamencorecept. Ze kruidt de traditionele ingrediënten met eigen specerijen tot een exquise gerecht vol onverwachte smaken.
Voor fijnproevers.

Flamenco Biennale 2011 Rafaela Carrasco

Rafaela Carrasco

ConCierto Gusto

Steun Flamenco Biennale
Rafaela Carrasco
ConCierto Gusto
Stream25 Jan. 2011
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Rafaela Carrasco
ConCierto Gusto
Stream25 Jan. 2011

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd