Andrés Marín

D. Quixote

18 jan 2019
18 jan 2019

Flamencovernieuwer Andrés Marín strikes again. Hij is Don Quichot van La Mancha, de Ridder van het Droevige Gelaat. In een energieke remix van ‘El Quijote’ brengt Marín de tragikomische held uit de gelijknamige klassieke roman van Cervantes uit 1605 tot leven op het strijdtoneel van de 21ste eeuw. Met dezelfde maatschappijkritiek en een flinke dosis humor als de dolende ridder trekt Andrés Marín erop uit. Op skateboards, met bokshandschoenen, op voetbalschoenen en in dito tenue – nr. 10 – , zwaaiend met lansen en pistolen. Daarbij ondersteund door zijn trouwe gezel Sancho Panza (Abel Harana) en zijn aanbeden Dulcinea (glansrol van Patricia Guerrero). De rauwe verscheurende stem van Rosario La Tremendita roept in een overdonderende soundscape van flamenco, rock en elektro de dromen en desillusies van de ridder op anno 2019.

Zoals de ‘vernuftige edelman’ tegen de windmolens vocht, gaat deze ‘Picasso van de flamenco’ geen gevaar uit de weg in de zoektocht naar een nieuwe dansesthetiek. In al zijn vezels flamenco, in superieure beheersing van zijn kunst, deelt Marín met zijn 'Quijote' een ferme doch liefdevolle boksstoot uit naar de flamencotraditie. Altijd met maar één doel: haar levend houden. Treed binnen in Marins quijoteske universum. Een verpletterende flamenco-ervaring.

Vooraf is er een inleiding van Annette Embrechts en achteraf kun je Andrés Marín ontmoeten tijdens een Meet the Artist moment.

Andrés Marín

D. Quixote

Steun Flamenco Biennale
Andrés Marín
D. Quixote
Stream18 Jan. 2019
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Andrés Marín
D. Quixote
Stream18 Jan. 2019

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd