Leonor Leal

Dansworkshops

06-11 nov 2021
06-11 nov 2021

Leonor Leal - op 9 november te zien in de OBA met haar voorstelling Divertimento (zie onderaan deze pagina bij 'Bekijk ook') - geeft deze editie twee dansworkshops voor midden- en gevorderd niveau in Eindhoven en Groningen. Leonor is een geliefd en inspirerend lerares om de bezieling die ze in haar lessen legt en haar aanstekelijke dansenergie. In deze intensieve workshops ga je aan de slag met diverse flamencostijlen.

Dansworkshop Eindhoven

Zaterdag 6 & zondag 7 november 2021

10.00 - 11.30 | gevorderd niveau | flamencostijl: Romance | €90
11.45 - 13.00 | middenniveau | flamencostijl: Tangos | €75

Locatie:
Espacio Flamenco Encuentros
Lijmbeekstraat 157
5612 NC Eindhoven
https://www.espacioflamencoencuentros.com

Inschrijven via: flamencoencuentros@gmail.com

Dansworkshop Groningen

Woensdag 10 en donderdag 11 november 2021
18.00 - 19.00 uur | 3-7 jr. ervaring | €45
19.00 - 20.15 uur | >8 jr. ervaring | €60

Bij het volgen van beide niveaus krijg je €5,- korting op het totaalbedrag.

Locatie:
De Witte Schuit | Studio 5
Timpweg 3 in Groningen

Inschrijvingen via de website van Dance d'Alí: klik de button rechtsboven op deze pagina

Leonor Leal

Choreografe en danseres Leonor Leal (Jerez de la Frontera, 1980) beweegt zich graag buiten de flamenco. Ze heeft naam gemaakt als een veelzijdige en nieuwsgierige flamencodansmaker die graag haar grenzen verlegt.

In haar voorstelling Divertimento, op 9 november om 20.00 uur bij de OBA Amsterdam (zie onderaan deze pagina bij 'Bekijk ook') duikt Leonor Leal in de rijke denk- en danswereld van totaalkunstenaar én vegetariër Escudero: zijn dans, zijn schilderingen, zijn teksten. Ze volgt de lijnen die hij trok met zijn lichaam en penseel en kijkt wat voor effect ze in haar eigen dans hebben. Een gedanste biografie van Escudero, een avant-gardist van nature en een traditionalist uit noodzaak.

Leonor Leal ontdekte na een opleiding klassieke en Spaanse dans dat de flamenco haar de grootste artistieke vrijheid bood en besloot zich verder te ontwikkelen bij grote dansers als Manolo Marín, Pilar Ortega e.v.a. Ze werkte samen met onder andere Cristina Hoyos, Javier, Barón, Antonio Canales en pianist Dorantes. In 2008 lanceerde ze haar solocarrière in binnen- en buitenland met de voorstelling ‘Leolelé’, het straatproject ‘La Mujer Habitada’ en diverse experimentele stukken ‘eLe eLe’ (2011), ‘Mosaicos’(2012), ‘Naranja amarga’ (2013) y ‘Frágil’ (2015). In 2016 maakte ze met Úrsula López en Tamara López onder leiding van Pedro G. Romero (artistiek adviseur van Israel Galván) de hedendaagse voorstelling JRT. Op de Flamenco Biënnale 2017 maakte ze indruk in ‘Fantasía para Violonchelo y Flamenco’, een eigen creatie van het festival, naast cellogrootheden als Kian Soltani en Ella van Poucke, zangeres Rocio Márquez en de Turkse kemenche virtuoos Derya Türkan. Ze volgde een master dramaturgie en visual culture bij het Reina Sofia Museum in Madrid.
In 2019 maakte ze met Nocturno haar doorbraak als solodanseres. “Noem Leonor Leal geen flamencodanseres, danskúnstenaar is een beter woord. Of: percussionist die het lichaam als instrument gebruikt,” schreef het Parool over de Nederlandse première “ Een persoonlijke en overtuigende bewegingstaal waarin flamenco overloopt in klassieke dans en bij vlagen raakt aan martial arts en moderne dans.”

Leonor Leal

Dansworkshops

Duur
Tweedaagse workshops

Steun Flamenco Biennale
Leonor Leal
Dansworkshops
Stream06 Nov. 2021
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Leonor Leal
Dansworkshops
Stream06 Nov. 2021

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd