Rafael Estévez & Valeriano Paños & Valeriano Paños

Danza 220V

17 jan 2015
17 jan 2015

Een vermenging van dansvormen en elektronische experimenten.

Spaanse klassieke dans, flamenco en hedendaagse dans komen verrassend samen op het toneel in de improvisaties en choreografieën van Rafael Estévez, Valeriano Paños en Antonio Ruz. Drie opmerkelijke flamencomakers die voor het eerst in Nederland hun werk komen presenteren. De jonge rijzende ster Sandra Carrasco zorgt in samenzang met de elektronische experimenten met de eerste flamenco-opnames van Artomatico voor een uitzonderlijke soundscape. Een zinnenprikkelende en nieuwe flamenco-ervaring!

“De imposante Rafael Estevez en de spichtige Nani Panos vormen een verbazingwekkend duo. De een lijkt het hele gewicht te dragen van een lange traditie die zelfs in zijn vingertoppen vibreert. De ander lijkt simpelweg te vliegen. Omringd door danser-choreograaf Antonio Ruz (die een schitterende prestatie op de vloer levert), de zangeres Sandra Carrasco en de elektro-minimalistische muziek van de band Artomatico komen ze in het halfduister tot een grandioos spektakel!” Toutelaculture.com

Tip: gratis toegankelijke openbare ritmeworkshop van Juan Paredes van 19.30-20.00 uur in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg!

“Déjate llevar por el compás”, laat je meevoeren op het flamencoritme! Dat is de boodschap van Juan Paredes. Hij verstaat de kunst de soms ingewikkelde danstechniek met het aangenaam speelse karakter van flamenco te verenigen. Paredes reist met groot succes over de wereld waar hij op straat en in openbare ruimtes via het aanstekelijke flamencoritme mensen aan het dansen (en lachen) krijgt.

Rafael Estévez & Valeriano Paños & Valeriano Paños

Danza 220V

Steun Flamenco Biennale
Rafael Estévez & Valeriano Paños & Valeriano Paños
Danza 220V
Stream17 Jan. 2015
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Rafael Estévez & Valeriano Paños & Valeriano Paños
Danza 220V
Stream17 Jan. 2015

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd