Pablo Martín Caminero Trio

Al Toque

25-28 nov 2021
25-28 nov 2021

Double Bill 'The Art of the Jazz Flamenco Trio'

Verfrissende mix van jazz, klassiek en flamenco

Flamenco en jazz maken een gelukkig huwelijk. Dat lieten al verschillende nieuwe formaties op ons festival horen, zoals het Alfonso Aroca Kwintet (FB 2017) en het Antonio Lizana Kwintet (Intermezzo 2018). Het genre is in Spanje volop in ontwikkeling met jonge, frisse bands en musici die energiek aan de weg timmeren. Met name in Madrid, waar flamenco- en jazzartiesten uit de hoofdstad, musici uit Andalusië en Cubaanse musici elkaar de laatste twee decennia flink hebben ‘kruis bestoven’. De Porto Ricaanse percussionist/trompettist Jerry González (1949-2018) speelde hierbij een belangrijke rol. Anno 2020 heeft zich uit deze vruchtbare melting pot een eigen Spaanse jazzstijl uitgekristalliseerd: een markante, ritmische jazzvorm waarin flamenco en Cubaanse (percussieve) invloeden nooit ver weg zijn en tot een swingend geheel zijn gesmeed.

Al Toque

Pablo Martín Caminero, spraakmakend en veelzijdig contrabassist uit de jazzflamenco-scene van Madrid, is een muzikale veelvraat. Hij stapt met veel plezier dwars door alle genres heen, van klassiek tot jazz, tot flamenco. In zijn nieuwste project Al Toque slaat hij stevige bruggen tussen jazz en flamenco. Het album – dat hij voor het eerst presenteert tijdens ons festival in 2021 – is een stevig jazz-saluut aan de flamencogitaar.

Caminero brengt met zijn trio eigen composities maar ook flamencogitaarklassiekers gearrangeerd voor piano, bas en drums. Een typische jazzbezetting dus, met een klassiek pianorandje. Al Toque belooft veel goeds, namelijk stukken van snarentovenaars als Sabicas, Manolo Sanlúcar, Moraíto Chico, Vicente Amigo, Cañizares, Rafael Riqueni en natuurlijk Paco de Lucía. Een wereldpremière in het BIMHUIS.

Pablo Martín Caminero is dit jaar de artist-in-residence van de Flamenco Biënnale 2021. Tijdens PART 1 in januari was hij met zijn Caminero Trio via stream en voor een beperkt live publiek te horen. Tijdens Part 2 van de Biënnale in november 2021 laat hij in meerdere formaties live zijn muziek horen.

Pers

'Jazz, flamenco and Cuban flair: the musical interaction between the three musicians takes place at the highest level, and musically speaking, they open the doors and let the sunshine in.' - Flamencoagenda.nl

Double bill

Dit is deel 2 van "The Art of the Jazz Flamenco Trio". Voor deel 1, het Daniel García Diego Trio met Travesuras, zie onderaan deze pagina bij "Bekijk ook".

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Acción Cultural Española (AC/E)

Pablo Martín Caminero Trio

Al Toque

Duur
75 minuten

Steun Flamenco Biennale
Pablo Martín Caminero Trio
Al Toque
Stream25 Nov. 2021
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Pablo Martín Caminero Trio
Al Toque
Stream25 Nov. 2021

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd