David Palomar & María Moreno

El aire de Cádiz

11-14 mrt 2011
11-14 mrt 2011

David Palomar (1977) houdt van zijn stad en zijn zang is doordesemd van ‘el aire de Cádiz’. De lucht, de esprit van de Andalusische havenstad sprankelt ook op Palomars recente debuut-cd Trimilenaria, die hij komt presenteren in Nederland.

Cádiz, een belangrijke flamencokweekvijver bracht grote zanglegendes voort als La Perla de Cádiz en Chano Lobato. Met Palomar, een van de rijkste stemmen van de nieuwe generatie, is er een nieuwe loot gegroeid aan de boom van deze zangtraditie. Begonnen als begeleider bij dansers als Javier Barón, Isabel Bayón en Cristina Hoyos, is David Palomar uitgegroeid tot een veelgevraagd solozanger die samenwerkt met grootheden als Vicente Amigo, Gerardo Núñez en Moraíto Chico. Het is niets voor niets dat Carlos Saura hem vroeg voor zijn nieuwste film ‘Flamenco Flamenco’ die dit jaar september uitkomt. Palomars verfijnde timbre is geknipt voor de gracieuze gezangen uit zijn geboortestad. Tegelijkertijd heeft hij die gebroken stem, die naar eigen zeggen ‘ieder jaar een beetje meer barst’. Hij voelt zich thuis in de traditionele soleares en seguiriyas, en in de alegrías uit zijn geliefde Cádiz, maar ook uitstapjes richting pop, rock of jazz zijn hem niet vreemd.

Palomar neemt gitarist Rafael Rodríguez ‘Cabeza’ (1957) mee, beroemd en geroemd om zijn precieze begeleiding en kennis van de palos flamencos, de flamencostijlen. Met bailaora María Moreno (1986) een danseres met flair uit de school van Eva Yerbabuena, waait de ‘aire’ van Cádiz de laatste
resten Nederlandse winter weg. Drie generaties ‘flamencos’ voor het eerst in Nederland.

David Palomar & María Moreno

El aire de Cádiz

Steun Flamenco Biennale
David Palomar & María Moreno
El aire de Cádiz
Stream11 Mar. 2011
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
David Palomar & María Moreno
El aire de Cádiz
Stream11 Mar. 2011

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd