Belén Maya & Mayte Martín

Flamenco clasico

01 feb 2013
01 feb 2013

De beste zangeres van haar generatie’ – zo wordt cantaora, gitariste en componiste Mayte Martín (Barcelona, 1965) vaak genoemd.

Martíns verfijnde zang en haar intuïtieve muzikaliteit maken haar tot een icoon van menselijkheid. Al met haar eerste album uit 1994, Muy-Frágil, liet ze horen dat in haar diepste kwetsbaarheid haar grootste kracht ligt. Haar zang is als haar verschijning: puur en zonder opsmuk.

Mayte Martín maakt het klassieke flamenco repertoire met grote creativiteit van deze tijd. Maar ze excelleert ook in de stijlen waarin Spanje en Zuid-Amerika vervlochten zijn – de Idas y Vueltas. Het genre werd lange tijd afgedaan als ‘klein’ en ‘geen flamenco’. Martín haalde het uit het verdomhoekje en gaf het nieuw allure.

Met haar boléro-achtige melodieën op poëzie van Manuel Alcántara van haar laatste cd uit 2009 trof de zangeres uit Catalonië haar luisteraars recht in het hart. ‘Martín liet het publiek zweven met haar stem van zijde en honing,’ schreef een recensent.

Jarenlang vormden Martín en danseres Belén Maya een vast en gepassioneerd duo in Flamenco de Cámera. Speciaal voor de Flamenco Biënnale komt het tweetal weer even samen: twee krachtige, prachtige vrouwen, in een klassiek flamencorecital, waar de oude meesters in een bijzondere hedendaagse outfit verschijnen.

Mayte Martín

Mayte Martín

Belén Maya & Mayte Martín

Flamenco clasico

Steun Flamenco Biennale
Belén Maya & Mayte Martín
Flamenco clasico
Stream01 Feb. 2013
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Belén Maya & Mayte Martín
Flamenco clasico
Stream01 Feb. 2013

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd