Dani de Morón

Flamencogitaar

24 jan 2015
24 jan 2015

Daniel López Vicente (Sevilla, 1981) is geboren en getogen in het Morón de la Frontera, dé gitaarstad van Andalusië waar de ‘toque’ (gitaarstijl) van Diego del Gastor tot in deze eeuw doorklinkt.

Hij maakt als veelbelovende jong talent naam op de grote Spaanse Festivals als La Unión en de Biënnale van Sevilla. In de jaren die volgden concentreerde hij zich op dans- en zangbegeleiding van vele grote artiesten als Javier Latorre, Antonio Canales en Montse Cortés. Met Arcángel maakte hij de CD ‘Ropavieja’. De belangrijkste ontmoeting in zijn loopbaan was echter die met Paco de Lucía, die hem vroeg als gitarist voor de internationale tour van zijn album Cositas Buenas. ‘Er is niet één weg,’ zo leerde de maestro hem, ‘maar er zijn oneindig veel wegen; zoek de jouwe.’
Geen wonder dus, dat in zijn spel de echo’s van de maestros te horen zijn. Tegelijkertijd ontwikkelt hij z’n eigen stijl waarin moderne techniek, harmonie en verfijnde stemmingen net zo’n grote plek innemen als het traditionele spel en het alzapúa (de duim op de lage snaren). Daní de Morón wordt gezien als een van de belangrijkste jonge vertegenwoordigers van de huidige flamencogitaar.
Tijdens de Flamenco Biënnale is hij te horen in Aleluya Erótica van Rosario Toledo, waarvoor hij de muziek maakte (23 januari bij RASA) en met zijn eigen voorstelling El Sentido del Cambio (24 januari bij het Bimhuis).

Dani de Morón y Kike Terron - Bulerías

Dani de Morón

Flamencogitaar

Steun Flamenco Biennale
Dani de Morón
Flamencogitaar
Stream24 Jan. 2015
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Dani de Morón
Flamencogitaar
Stream24 Jan. 2015

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd