Israel Galván

La curva

20 jan 2013
20 jan 2013

Als zoon van een Sevillaanse danser, kreeg Israel Galván de flamenco met de paplepel ingegoten.

De Spaanse choreograaf en danser volgde in de voetsporen van zijn vader José Galván en zijn leraar Mario Maya. Maar hij zou de traditie naar zijn eigen hand zetten. Israel Galván danst op het scherpst van de snede, breekt de traditionele bewegingen open, verandert bruusk de ritmes en bevriest zijn posities op de meest onverwachte momenten. ‘Galván toont zijn meesterschap door stil te staan’, schreef de New York Times. Hij rafelt alle elementen van de traditionele flamenco uiteen en verbindt ze met muziek en dans uit andere genres.
In La Curva, een hommage aan Vicente Escudero een revolutionaire danser uit de vorige eeuw, doet hij dat met Inés Bacan, een van de meest gevoelige stemmen uit het cante jondo, zijn trouwe ritme-compagnon Bobote, en jazzpianiste Sylvie Courvoisier. Israel Galvan schrijft flamencotraditie en wij schrijven met hem mee.

Israel Galván La Curva

Israel Galván

La curva

Steun Flamenco Biennale
Israel Galván
La curva
Stream20 Jan. 2013
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Israel Galván
La curva
Stream20 Jan. 2013

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd