María Marín

Las Tres Marías – ft. Leonor Leal

19-21 sep 2024
19-21 sep 2024

Snel rijzende ster aan het flamencofirmament

De klassieke drie-eenheid van de flamenco bestaat uit zang, gitaar en dans. María Marín, een snel rijzende ster aan het flamencofirmament, laat in haar nieuwste soloproject ‘Las Tres Marías’ klassiek, flamenco en jazz op originele wijze versmelten, terwijl ze zichzelf op gitaar begeleidt.

Haar stijl is een amalgaam van klassieke Spaanse gitaarmuziek en flamenco, in haar teksten resoneert een echo van dichter Federico García Lorca. Tegelijkertijd opent Marín de deur voor jazzinvloeden en voor vernieuwende dans, hier gebracht door Leonor Leal. Met haar dwarse creaties en eigentijdse bewegingstaal daagt zij de tradities uit en ontgint ze spannend nieuw dansterrein. Dit alles in intiem samenspel met de klanken van saxofonist Juan M. Jiménez. Een wereldpremière!

María Marín, geboren en getogen in het Andalusische zangbolwerk Utrera, ontdekte na haar studie klassieke gitaar aan het Conservatorium van Sevilla en Den Haag haar liefde voor flamenco in Nederland. Haar bijzondere muzikale talent bracht haar bij gerenommeerde dansmakers als Manuel Liñán, Vanesa Aibar, Úrsula López, pionier Israel Galván, en nu ook Leonor Leal.

Noem Leonor Leal geen flamencodanseres, danskúnstenaar is een beter woord. Of percussionist die het lichaam als instrument gebruikt. Onorthodox… Dans die van binnenuit komt en die zich buiten de lijntjes van de flamencotraditie beweegt.

Het Parool
María Marín

Las Tres Marías – ft. Leonor Leal

Steun Flamenco Biennale
María Marín
Las Tres Marías – ft. Leonor Leal
Stream19 Sep. 2024
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
María Marín
Las Tres Marías – ft. Leonor Leal
Stream19 Sep. 2024

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd