Amir ElSaffar Ensemble & Vanesa Aibar

Luminescencia

02-07 feb 2019
02-07 feb 2019

De Amerikaans-Iraakse muzikant Amir ElSaffar mengt met grote souplesse de mystiek van de Irakese klassieke maqam-traditie met flamenco en hedendaagse jazz. Eerder trad hij al op met jazzcoryfeeën als Cecil Taylor, Vijay Iyer, Mark Dresser en Marc Ribot. Met een nieuwe aanstormende flamencovoorhoede als zangeres Gema Caballero, danseres Vanesa Aibar en percussionist Pablo Martín Jones, brengt trompettist Amir ElSaffar de flamencotraditie via haar melodische en sierlijke arabesken anno 2018 terug naar de bron van de oude Arabische maqams. Met dit voor deze nieuwe festivalcreatie speciaal samengestelde ensemble laat hij Oost en West in een prachtige hedendaagse klankwereld samenkomen.

'Luminescencia' is onderdeel van onze serie Festivalcreaties 'This is not flamenco'. 'Luminescencia' is op 2 februari te zien in het Muziekgebouw aan 't IJ als een energieke 'triple bill', samen met onze andere festivalcreatie 2019 '¡Kick- Pluck - Planta - Tacón - Tap- Clap- Clack!', met Eduardo Guerrero en Slagwerk Den Haag en 'DeDos' van Tony Roe en José Quevedo. Op 3 februari zie je deze voorstelling als een double bill samen met ¡Kick- Pluck - Planta - Tacón - Tap- Clap- Clack! in TivoliVredenburg.

Amir ElSaffar balanceert op unieke wijze tussen jazz en Arabische muziek zonder een van beide te kort te doen […] ElSaffars’ heldere en eloquente muziek is het resultaat van grensoverschrijdende inzichten.

The Wire
Amir ElSaffar Ensemble & Vanesa Aibar

Luminescencia

Steun Flamenco Biennale
Amir ElSaffar Ensemble & Vanesa Aibar
Luminescencia
Stream02 Feb. 2019
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Amir ElSaffar Ensemble & Vanesa Aibar
Luminescencia
Stream02 Feb. 2019

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd