José Mercé

Mi única llave

17 mei 2013
17 mei 2013

Wanneer José Mercé zingt, klinkt de oude zigeunerflamencotraditie in al haar grootsheid. Mercé beroert de zielen in de grote concertzalen over de wereld. Maar evenzo in de sportpaleizen waar hij als een heuse flamenco-rockstar eind jaren ’90 in Spanje een nieuwe jong publiek massaal op de been bracht voor flamenco. José Mercé laat als geen ander horen dat een modern geluid de oude traditie niet in de weg zit.

‘Wanneer Mercé al zijn flamencokaarten op de tafel legt, past een eerbiedig luisteren,’ aldus de Spaanse pers. De wereldberoemde cantaor uit Jerez de la Frontera is na ruim twintig jaar afwezigheid weer terug in Nederland! In een exclusief concert in het Muziekgebouw Eindhoven komt hij zijn nieuwe album ‘Mi única llave’ presenteren dat hij maakte met de Spaanse producer Javier Limón. Mercé werkte met veel beroemde gitaristen zoals Vicente Amigo, Tomatito en Moraíto Chico die met Mercé jarenlang een onverbrekelijk verbond vormde. In dit Intermezzo Flamenco wordt José Mercé begeleid door Diego del Morao, het grootste talent onder de nieuwe lichting gitaristen en zoon en erfgenaam van wijlen Moraíto Chico.

José Mercé

Mi única llave

Steun Flamenco Biennale
José Mercé
Mi única llave
Stream17 May. 2013
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
José Mercé
Mi única llave
Stream17 May. 2013

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd