Farruquito

Openbare masterclass Farruquito

27 jan 2015
27 jan 2015

Juan Manuel Fernández Montoya- Farruquito werd in 1982 geboren in een zigeunerfamilie waar de dans, zoals hij het zelf zegt ‘het dagelijks brood’ was. In de wieg gelegd om een groot danser te worden werd hij door zijn vader flamencozanger ‘El Moreno’, zijn moeder, danseres ‘La Farruca’, maar vooral door zijn grootvader Farruco in de geheimen van de familietraditie ingewijd.

‘Probeer te vliegen, maar beweeg niet’, leerde de patriarch van de dynastie de kleine Farruquito. Met zijn opa debuteerde hij op z’n vijfde op Broadway in de show ‘Flamenco Puro’ en betoverde hij de wereld in de beroemde film ‘Flamenco’ van Carlos Saura. Sindsdien brengt hij met veel succes het familie-erfgoed over de wereld. Farruquito staat voor een flamenco dichtbij de wortels, waar met een eenvoud aan bewegingen het maximale wordt uitgedrukt met een enorme virtuositeit en kracht. Flamenco als ritueel, een religie. Zonder opsmuk of dramaturgie. Waar Farruquito danst, raakt de zaal elektrisch geladen. Hij laat niemand onberoerd.

Tijdens de Flamenco Biënnale Nederland V is hij samen met zanger El Pele te zien in Peleando y Punto (28 januari bij Carré, Amsterdam).

In deze masterclasses krijgen twee professionele dansers (Conchita Boon en Wieneke Pastoor 'Pastora') de kans om ieder 45 minuten privéles te volgen van de maestro. Het aanwezige publiek krijgt een uniek kijkje in de flamencokeuken en de kans om Farruquito eens in een andere setting mee te maken.

Farruquito

Openbare masterclass Farruquito

Steun Flamenco Biennale
Farruquito
Openbare masterclass Farruquito
Stream27 Jan. 2015
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Farruquito
Openbare masterclass Farruquito
Stream27 Jan. 2015

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd