Alfonso Aroca Quintet

Orilla del mundo

20-22 jan 2017
20-22 jan 2017

Sinds hij deze zomer de prijs voor beste flamencoinstrumentalist in Spanje won, schiet de ster van Alfonso Aroca omhoog. In de voetsporen van David Peña Dorantes en Diego Amador (beiden eerder te zien geweest op ons festival) vertaalt de pianist uit Córdoba de flamencogitaar swingend naar het klavier. Hij omringt zich met een groep jonge, eersteklas musici die met hem de flamencotraditie naar nieuwe hoogten stuwt. Met als energiek middelpunt danser Abel Harana die met zijn voeten vlijmscherpe ritmische accenten plaatst in de prachtige harmonieën en melodieën van Aroca. Orilla del Mundo (Oever van de Wereld) heet zijn debuutalbum dat hij op het festival komt presenteren. Vanuit de havens van Cádiz waaiert Aroca met zijn groep uit naar Afrika, Amerika en de Oriënt en keert vol muziek terug naar ‘zijn oever’ in Andalusië. Met Alfonso Aroca krijgt de flamencopiano een fris, nieuw élan en een stevige jazz touch.

In de media

'Alfonso Aroca duwt zijn vleugels hardhandig de Andalusische muziektraditie in en weet de ziel te raken.' **** - Volkskrant (22-01)

Alfonso Aroca Quintet

Orilla del mundo

Steun Flamenco Biennale
Alfonso Aroca Quintet
Orilla del mundo
Stream20 Jan. 2017
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Alfonso Aroca Quintet
Orilla del mundo
Stream20 Jan. 2017

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd