Rafael Riqueni & María Moreno

Parque de María Luisa

11-14 feb 2020
11-14 feb 2020

Toen Rafael Riqueni in 2014 een grandioze rentree op het podium maakte na een lange periode van afwezigheid viel een historisch olé hem ten deel. Sevilla nam zijn hoed af.

De Spaanse pers buitelde over elkaar in jubeltonen: “In zijn handen leken de handen van alle wijzen van de gitaar samen te zweren.” “De nieuwe god van de flamencogitaar neemt plaats op zijn troon.” “Riqueni is geen gitarist, maar ís de gitaar zelf.” Riqueni’s composities en albums Mi Tiempo, Juego de Niños, Alcázar de Cristal worden nu al beschouwd als vitale aanvullingen op het klassieke flamencogitaar repertoire.

Rafael Riqueni (Sevilla, 1962) neemt voor zijn Nederlandse debuut tijdens deze Intermezzo Flamenco Serie een sterformatie mee bestaande uit de gerenommeerde gitaristen Salvador Gutiérrez en Manuel de la Luz en danseres Maria Moreno, volgens de Spaanse pers ‘een nieuwe ster in het vruchtbare hedendaagse flamencolandschap’. Moreno begon net als Eduardo Guerrero haar carrière bij het corps de ballet van Eva Yerbabuena ( in maart in onze serie) waar ze 10 jaar danste.

Met dit exquise kwartet presenteert Riqueni zijn nieuwste CD Parque de María Luisa: Een lyrische wandeling door het gelijknamige park in Sevilla waar kleuren en geuren van de stad aan de rivier Gualdaquivir bij elkaar komen. In deze jardin d’enfance laat Riqueni zijn creativiteit de vrije loop en in sublieme melodische mijmeringen laat hij horen waarom hij - ook voor gitaristen zelf - de top aller levende gitaristen is.

“Viva Riqueni. Parque María Luisa: A Masterpiece of Unparalleled beauty.” El País

“This is music that reminds us that we are alive, that this precious gift lasts for an instant. The guitarist is an envoy of the gods, a priest in a sacred ritual in which we all recognize each other.” Diario de Sevilla

“A song to life, to the force of nature, to the hidden beauty of Seville. (…) Parque María Luisa: a Miracle Beyond Words.”  El Mundo

María Moreno & Rafael Riqueni

Parque de María Luisa

Steun Flamenco Biennale
María Moreno & Rafael Riqueni
Parque de María Luisa
Stream11 Feb. 2020
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
María Moreno & Rafael Riqueni
Parque de María Luisa
Stream11 Feb. 2020

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd