Los Mellis

Ritmeworkshop: palmas

24-25 jan 2015
24-25 jan 2015

Antonio en Manuel Montes Saavedra (Huelva) kozen als artiestennaam ‘ Los Mellis’, naar het Spaanse woord voor tweeling, mellizos. Los Mellis staan in Spanje synoniem voor ritme.

Ze hebben een natuurlijke aanleg voor de palmas – het ritmische handgeklap – de ruggengraat van elke flamencovoorstelling. De ritmebroers zijn veelgevraagde palmeros bij alle grote flamencoartiesten van dit moment, zoals Arcángel, Rocío Márquez, Marina Heredia en Joaquín Grilo. Niet alleen vanwege hun precieze ritmische ondersteuning van zang en dans, maar ook door hun elegante achtergrondzang.

Tijdens de Flamenco Biënnale V zie je ze live in actie tijdens het concert van Dani de Morón (24 januari bij het Bimhuis). Met hun karakteristieke steady flamencoswing zijn Los Mellis de aangewezen docenten voor deze ritmeworkshop. In deze spoedcursus ga je met de broers aan de slag met diverse flamencoritmes, waarbij er zomaar eens een flamencofeestje kan ontstaan.

Miguel Lavi. (Bulerías) Gtr. Manuel Parrilla-Palmas-Los Melli

Los Mellis

Ritmeworkshop: palmas

Steun Flamenco Biennale
Los Mellis
Ritmeworkshop: palmas
Stream24 Jan. 2015
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Los Mellis
Ritmeworkshop: palmas
Stream24 Jan. 2015

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd