Olga Pericet

Rosa, Metal y Ceniza

26 jan 2013
26 jan 2013

“Piepklein van stuk maar groots op het podium, met een lichaam dat gewikkeld in haar jurk door een regen van bloesem lijkt te worden overspoeld.”

o omschreef de New York Times deze nieuwe ontdekking van de hedendaagse flamencodans. In haar eerste grote voorstelling Rosa, Metal, Ceniza, verweeft ze moderne en klassieke dans en flamenco tot een wonderschoon, harmonieus geheel. De danseres betreedt met flamenco-hakken of gewoon blootsvoets de gebieden tussen de genres met een enorme expressie en ritmiek. Olga Pericet maakt deel uit van een nieuwe lichting dansers/choreografen die op zoek zijn naar een eigentijdse flamencotaal. Als geen andere jonge danseres weet ze met haar ‘bata de cola’ te spreken. De lange sleep die lange tijd ‘uit’ was in de flamencodans maakt haar rentree mede dankzij vernieuwers als Pericet die daarmee een fenomenale dramatische uitdrukkingskracht aan de traditie verleent. Met even grote zeggingskracht hanteert Pericet de ‘mantón’, de sierlijke omslagdoek, die in haar handen afgestoft wordt en een geheel nieuwe flair krijgt. Olga Pericet: een nieuw vrij gedicht in de moderne flamencodans.

Olga Pericet & Compañía - ROSA METAL Y CENIZA

Olga Pericet & Compañía - ROSA METAL Y CENIZA

Olga Pericet

Rosa, Metal y Ceniza

Steun Flamenco Biennale
Olga Pericet
Rosa, Metal y Ceniza
Stream26 Jan. 2013
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Olga Pericet
Rosa, Metal y Ceniza
Stream26 Jan. 2013

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd