Pellizcos Flamencos

Slotfeest Flamen›Go!

01 feb 2015
01 feb 2015

Het workshop en masterclass programma van de Flamenco Biennale - Flamen>GO! - wordt op zondag 1 februari 2015 aan het eind van de dag feestelijk afgesloten met een bruisend slotfeest ‘juerga’.

Met onder andere voorstellingen van Nederlandse amateurs en professionals: Hollands Laken, La Fábrica, de resultaten van de workshop Flamenco & Modern door Juan Carlos Lérida, live muziek, tapas & juergas.

Pellizcos Flamencos - Hollands Laken

Las Sábanas de Holanda, het Hollands laken wordt in de oude flamencoliedteksten vaak geprezen om haar uitmuntende kwaliteit. Onder deze naam heeft een groep ambitieuze Nederlandse amateurs en professionals uit het hele land zich verenigd om hun beste flamencochoreografieën te laten zien. Korte, maar krachtige flamenco snapshots – pellizcos flamencos – waar het plezier van afspat en die voor en na de hoofdvoorstellingen in de foyers van de theaters en op diverse locaties tijdens het festival zullen worden opgevoerd.

Werk in uitvoering - La Fábrica

'La Fábrica' is een nieuw flamencocollectief van Nederlandse bodem dat met veel swing nieuwe flamenco-uitdagingen zoekt. Voor deze show, die ze speciaal maakten in opdracht van de Flamenco Biënnale, nodigden ze de Spaanse twee Spaanse gasten uit: pianist Carlos Ema uit en kunstenaar Patricio Hildalgo. Deze ‘flamenco action painter’ is momenteel in flamencokringen in Spanje zeer geliefd vanwege zijn interventies. Zo legt hij ook tijdens deze voorstellingen live zijn impressies vast op doek en scherm. Een spetterende dialoog van dans, gitaar, zang, piano, penselen en inkt! La Fábrica is een initiatief van Expeditie Flamenco in samenwerking met Los Primos del Norte en pianist Carlos Ema.

Pellizcos Flamencos

Slotfeest Flamen›Go!

Steun Flamenco Biennale
Pellizcos Flamencos
Slotfeest Flamen›Go!
Stream01 Feb. 2015
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Pellizcos Flamencos
Slotfeest Flamen›Go!
Stream01 Feb. 2015

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd