Dani de Morón & José Quevedo ‘Bolita’

Strings

24 jan 2015
24 jan 2015

Twee young and rising stars van de moderne flamencogitaar - ‘el toque moderno’- geven in deze double bill hun eerbetoon aan grootmeester Paco de Lucía, die in februari 2014 onverwachts overleed. José Quevedo ‘Bolita’ en Dani de Morón kozen beiden voor een verrassende bezetting met alleen percussie, op instrumenten en handen.

‘Bolita’, die ook albums van grote zangers als Miguel Poveda en Marina Heredia produceerde, komt met de sound van zijn Jerez de la Frontera in zijn gitaar, zijn debuut CD ‘Fluye’ presenteren. Deze werd door de Spaanse El País verkozen als de beste flamencoalbum van het jaar 2013. Daniel Méndez/Dani de Morón brengt omringd door maar liefst vier klappers – palmeros- splinternieuwe thema’s van zijn (nog net niet uitgebrachte) tweede album. Een primeur. Hij groeide op in het gitaarbastion Morón de la Frontera en in zijn gitaar ademt de erfenis van de grote Diego del Gastor die bepalend was voor de typische ritmische stijl van Morón. Maar vooral benadrukt De Morón zelf, weerklinkt een wijze les van Paco de Lucía met wie hij speelde op internationale toer van diens album Cositas Buenas: ‘Er is niet één weg, maar oneindige veel, zoek de jouwe.’

Een avond vol schoonheid en snaren, van twee grote jonge gitaartalenten die de traditie herscheppen in een eigen stijl, als saluut aan de gitarist die de flamenco op de wereldkaart zette.

Double bill:
José Quevedo ‘Bolita’ - gitaar
Paquito González - percussie

pauze

Dani de Morón - gitaar
Carlos Grilo, Los Mellis – palmas

Recordando a Moraito. Manuel Soto "El Bo" (Por bulerías)

Lanzamiento Single José Quevedo Bolita Bar Boquete - Rumba

Dani de Moron - Bienal de Flamenco

Dani de Morón & José Quevedo ‘Bolita’

Strings

Steun Flamenco Biennale
Dani de Morón & José Quevedo ‘Bolita’
Strings
Stream24 Jan. 2015
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Dani de Morón & José Quevedo ‘Bolita’
Strings
Stream24 Jan. 2015

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd