Trio Peter Kalb

Terrasconcert

18 jul 2020
18 jul 2020

Flamenco Biënnale & Muziekgebouw aan't IJ presenteren: terrasconcert door Trio Peter Kalb, ‘El Periquín’. Met eigen flamenco-composities en arrangementen van Michael Jackson, Ennio Morricone en Spaanse klassiek.

De muziek van gitarist, componist en arrangeur El Periquín is persoonlijk en intiem, daarin volgt hij zijn grote voorbeeld en gitaarmeester Manolo Sanlúcar. El Periquín, zoals hij in Spanje bekend staat, ontwikkelde zich tot één van Nederlands meest fijnzinnige flamencogitaristen en vergaarde al jong internationale bekendheid die leidde tot vele vriendschappen en samenwerkingen met bekende namen uit de muziekwereld als Carles Benavent, Joan Albert Amargós, Tollak Ollestad, Martin Verdonk, Andrés Marín, Paquete, Ed Spanjaard en Stochelo Rosenberg met wie hij in 2012 een grote Nederlandse theatertournee maakte. Kalb woont en werkt afwisselend in Spanje en Nederland.

Tijdens de afgelopen Flamenco Biënnale 2019 bracht Peter Kalb een ode aan the King of Pop, Michael Jackson die voor veel flamenco-artiesten een grote inspiratiebron is. Op zijn zevende album Para Siempre is de flamenco het uitgangspunt waarbij heel intuitief invloeden van andere stijlen zijn verweven; het is luistermuziek à la Ennio Morricone. Laat zijn nieuwste album nu net een eerbetoon zijn aan deze filmcomponist.

Trio Peter Kalb

Terrasconcert

Duur
75 min.

Steun Flamenco Biennale
Trio Peter Kalb
Terrasconcert
Stream18 Jul. 2020
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Trio Peter Kalb
Terrasconcert
Stream18 Jul. 2020

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd