Juan Paredes

Workshop Juan Paredes

18-26 jan 2015
18-26 jan 2015

“Déjate llevar por el compás”: laat je meevoeren op het flamencoritme, dat is de boodschap van Juan Paredes (Sevilla). Hij verstaat de kunst de soms ingewikkelde danstechniek met het aangenaam speelse karakter van flamenco te verenigen.

Paredes reist met groot succes over de wereld waar hij op straat en in openbare ruimtes via het aanstekelijke flamencoritme mensen aan het dansen (en lachen) krijgt. Paredes heeft een indrukwekkende carrière achter de rug als (solo)danser bij Compañia Andaluza de Danza o.l.v. María Pagés en de gezelschappen van Manolo Marín en Cristina Hoyos. Ook was hij artistiek directeur van het flamencomuseum in Sevilla. Als leraar bulerías por fiesta zingt hij zelf met gemak de letras (liedteksten) en brengt hij de essentie van de flamenco over op zijn leerlingen: ritme, plezier en samenzijn.

Deze meerdaagse workshops zijn door de veelzijdigheid en aanstekelijke aanpak interessant voor alle niveaus.

Voor de workshops in Maastricht en Groningen werkt de Flamenco Biënnale Nederland samen met Martine Haesen en Flamencoschool Rosario (Ellen Bos).

“Paredes toont ons dat flamencodans ons iets over onszelf kan vertellen, over onze capaciteit tot medeleven, d.w.z. om lief te hebben en onszelf lief te hebben. Wat deze maestro communiceert is geen techniek, maar swing. Wat hij overbrengt is emotie, een manier om je tegen het leven te wapen: ritme, dans. Zingen en dansen om te vieren dat we leven. Zo simpel en toch zo moeilijk, dat is wat hij ons leert in zijn lessen.” Juan Vergillos- Spaanse flamencocriticus.

Bulerias para todos! Juan Peredes

Juan Paredes

Workshop Juan Paredes

Steun Flamenco Biennale
Juan Paredes
Workshop Juan Paredes
Stream18 Jan. 2015
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Juan Paredes
Workshop Juan Paredes
Stream18 Jan. 2015

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd