Nieuws
08 Nov. 2021

Opening VIII Flamenco Biënnale: Rocío Molina

Een prachtige openingsavond gisteravond voor de achtste editie van de Flamenco Biënnale Nederland. Een tot de nok gevulde Stadsschouwburg Utrecht keek ademloos toe hoe Rocío Molina in intiem samenspel met gitaristen Yerai Cortés en Eduardo Trassiera haar ‘monsters’ temde in haar creatie Al Fondo Riela. Bekijk hieronder de terugblik!

Al Fondo Riela is het tweede deel van een drieluik waarin Molina’s werk met gitaristen centraal staat. Begin dit jaar zonden we in ons online festival deel één uit: El Aire Mueve. Nu staat deel drie op stapel; daarin wordt ze begeleid door Yerai Cortés.

“Wat mij in Al Fondo Riela op het podium vergezelt, zijn mijn ego en twee totaal verschillende gitaren. Eduardo Trassierra is harmonie en technische complexiteit. Yerai Cortés is een en al intuïtie en oprechtheid. Al Fondo Riela is een stuk over reflectie en het verlies van de realiteit, een werk waarin al mijn geesten naar boven komen. Dit moet ik ondergaan om straks het derde deel te bereiken: de bevrijding”.
Openingsavond