Simone de Jong Company

Flamenco Fluisterstad (2-6 jaar)

31 okt 2021
31 okt 2021

Een meisje wordt gelokt door een spannend geluid. Ze komt terecht in een glimmende wereld vol mysterieuze klanken, waar de dingen een eigen leven leiden. Ze speelt, probeert uit en ontdekt gaandeweg de geheimen achter de geluiden. Gefluister, getrappel van flamencoschoenen, getokkel op een gitaar. Dan heeft ze opeens haar bestemming gevonden en is ze veranderd in een echte flamencodanseres.

Speciaal voor de Flamenco Biënnale en de allerjongste flamencofans creëerde regisseur Simone de Jong deze flamencoversie van haar voorstelling Flamenco Fluisterstad (2+), een muzikaal sprookje over de plek vinden waar je thuishoort.

Flamenco Fluisterstad

Simone de Jong

Sinds 5 jaar maakt Simone de Jong Company jeugdtheater voor de allerkleinsten (2-6 jaar).

Fysiek, grappig, muzikaal en fantasievol theater voor iedereen van 2-6 jaar en iedereen die weer even zo groot wil zijn. Het werk van Simone de Jong Company wordt ook in het buitenland lovend ontvangen, de voorstelling Kluizelaar speelde in o.m. China, Ierland, Italië en Egypte. In dit alles werkt zij samen met verkoopbureau Vanaf2 en met festival 2 Turven Hoog. Meer informatie: www.hethoofd.nl

Randprogramma 'Kijk Muziek'

Duik voor of na de voorstelling nóg verder in de muziek met verschillende activiteiten. Ontmoet de artiesten, ontdek de artiestenroute, word muzikant én componist in een kwartier, vermaak je in de muzikale speeltuin of maak je eigen Spaanse ansichtkaart. Trek je mooiste flamencokleren en –schoenen aan en dans, klap en trommel met ons mee!

Programma:
• 13:00 - 16:30 / Atriumzaal / SoundLAB
• 14:30 - 16:30 / Entreehal / Post uit Spanje
• 14:45 - 15:45 (elk half uur) / Entreehal / Rondleiding Artiestenroute
• 14:50 - 15:20 / Grote Zaal / Meet & Greet & Cajón
• Hele middag / Foyerdeck 3 / Muzikale speeltuin voor peuters

De activiteiten op een rij:

SoundLAB / Atriumzaal / 13:00 – 16:30 uur
In SoundLAB kan je spelen met wonderlijke instrumenten zoals de Dato DUO, Toonpad, Formonium en de MODi, waarmee je samen met anderen een heel nieuw muziekstuk maakt. Tijdens de Kijk Muziekmiddag kun je gewoon even binnenlopen en de instrumenten uitproberen of meedoen aan een bliksemworkshop. Word componist in een kwartier!
15:15 uur: workshop 1
15:45 uur: workshop 2
Duur: ca. 15 minuten. We verzamelen in de Entreehal bij het verzamelpunt.

Post uit Spanje / Entreehal / 14:30 – 16:30 uur
Maak je eigen ansichtkaart uit España met echte bloemen en laat je fantasie los op een kleurrijke tekening.

Meet & Greet & Cajón / 14:50 - 15:20 uur
Na de voorstelling TAKATÁ TAKATÁ in de Grote Zaal mogen kinderen zelf aan de slag! Ze ontmoeten de musici uit de voorstelling die hen kennis leren maken met een bijzonder instrument: de cajón. Een percussiekist die helemaal uit Perú de flamenco is binnengekomen en nu een niet meer weg te denken instrument in de flamenco is.

Rondleiding Artiestenroute
Volg de Artiestenroute en ga mee op een spannende rondleiding backstage in het Muziekgebouw. Kom te weten waar musici inspelen en technici alles voorbereiden achter de schermen. Misschien ontmoet je wel een echte artiest!
14:45 uur: rondleiding 1
15:15 uur: rondleiding 2
15:45 uur: rondleiding 3
(elk half uur)
Duur: ca. 20 minuten. We verzamelen in de Entreehal bij het verzamelpunt. Vol = vol.

Peuterdeck (2-4 jaar) / Foyerdeck 3 / hele middag
Op Foyerdeck 3 bij de Kleine Zaal is weer een muzikale speeltuin aangelegd waar de allerkleinsten eindeloos kunnen spelen met kussens waar muziek in zit en andere instrumentjes.

Simone de Jong Company

Flamenco Fluisterstad (2-6 jaar)

Duur
40 minuten

Steun Flamenco Biennale
Simone de Jong Company
Flamenco Fluisterstad (2-6 jaar)
Stream31 Oct. 2021
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Simone de Jong Company
Flamenco Fluisterstad (2-6 jaar)
Stream31 Oct. 2021

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd