Tevana feat. Marina Paje

Takatá Takatá (5+)

31 okt-07 nov 2021
31 okt-07 nov 2021

Alles is ritme en ritme is alles

Ritme is een taal die we allemaal begrijpen. En het is veel meer dan trommelen, dansen of geluid alleen. Alles in ons leven heeft ritme! TAKATÁ TAKATÁ is een speelse, interactieve kindervoorstelling over ritme vinden, delen, horen, voelen en zien.

In hun magische speeltuin vol spannende geluiden van over de hele wereld ontmoeten de muzikanten Ingvo en Claudio flamencodanseres Marina. Zij danst en stampt in het rond tot de vonken ervanaf spatten, maar als de muziek stopt staat zij stil. De muzikanten willen haar weer aan het dansen krijgen. Maar wat is ritme precies en hoe vind je er samen één?

Zo begint een muzikale ontdekkingstocht. Wat gebeurt er als we langzaam spelen? En juist snel? Wat als ik het ene zing, en jij het andere? Wat als we een grapje met de danseres uithalen? Onder leiding van de artiesten zingen, klappen, stampen en roepen de kinderen in het publiek volop mee met ritmes uit Spanje, Cuba, West-Afrika en India.

Randprogramma 'Kijk Muziek'

Duik voor of na de voorstelling nóg verder in de muziek met verschillende activiteiten. Ontmoet de artiesten, ontdek de artiestenroute, word muzikant én componist in een kwartier, vermaak je in de muzikale speeltuin of maak je eigen Spaanse ansichtkaart. Trek je mooiste flamencokleren en –schoenen aan en dans, klap en trommel met ons mee!

Programma:
• 13:00 - 16:30 / Atriumzaal / SoundLAB
• 14:30 - 16:30 / Entreehal / Post uit Spanje
• 14:45 - 15:45 (elk half uur) / Entreehal / Rondleiding Artiestenroute
• 14:50 - 15:20 / Grote Zaal / Meet & Greet & Cajón
• Hele middag / Foyerdeck 3 / Muzikale speeltuin voor peuters

De activiteiten op een rij:

SoundLAB / Atriumzaal / 13:00 – 16:30 uur
In SoundLAB kan je spelen met wonderlijke instrumenten zoals de Dato DUO, Toonpad, Formonium en de MODi, waarmee je samen met anderen een heel nieuw muziekstuk maakt. Tijdens de Kijk Muziekmiddag kun je gewoon even binnenlopen en de instrumenten uitproberen of meedoen aan een bliksemworkshop. Word componist in een kwartier!
15:15 uur: workshop 1
15:45 uur: workshop 2
Duur: ca. 15 minuten. We verzamelen in de Entreehal bij het verzamelpunt.

Post uit Spanje / Entreehal / 14:30 – 16:30 uur
Maak je eigen ansichtkaart uit España met echte bloemen en laat je fantasie los op een kleurrijke tekening.

Meet & Greet & Cajón / 14:50 - 15:20 uur
Na de voorstelling TAKATÁ TAKATÁ in de Grote Zaal mogen kinderen zelf aan de slag! Ze ontmoeten de musici uit de voorstelling die hen kennis leren maken met een bijzonder instrument: de cajón. Een percussiekist die helemaal uit Perú de flamenco is binnengekomen en nu een niet meer weg te denken instrument in de flamenco is.

Rondleiding Artiestenroute
Volg de Artiestenroute en ga mee op een spannende rondleiding backstage in het Muziekgebouw. Kom te weten waar musici inspelen en technici alles voorbereiden achter de schermen. Misschien ontmoet je wel een echte artiest!
14:45 uur: rondleiding 1
15:15 uur: rondleiding 2
15:45 uur: rondleiding 3
(elk half uur)
Duur: ca. 20 minuten. We verzamelen in de Entreehal bij het verzamelpunt. Vol = vol.

Peuterdeck (2-4 jaar) / Foyerdeck 3 / hele middag
Op Foyerdeck 3 bij de Kleine Zaal is weer een muzikale speeltuin aangelegd waar de allerkleinsten eindeloos kunnen spelen met kussens waar muziek in zit en andere instrumentjes.

Tevana feat. Marina Paje

Takatá Takatá (5+)

Duur
50 minuten

Steun Flamenco Biennale
Tevana feat. Marina Paje
Takatá Takatá (5+)
Stream31 Oct. 2021
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Tevana feat. Marina Paje
Takatá Takatá (5+)
Stream31 Oct. 2021

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd