Arcángel & Fahmi Alqhai

Flamenco goes baroque

23-25 jan 2013
23-25 jan 2013

Europa en Amerika, volksmuziek en klassieke muziek ontmoeten elkaar in dit bijzondere project van Fahmi Alqhai, leider van het oude-muziekensemble Accademia del Piacere én een van de beste jonge bespelers van de viola da gamba (voorloper van de cello) en flamencoster Arcángel.

Ze gaan op pad langs de muzikale pendelbewegingen – idas y vueltas - die zich tussen Spanje en hun vroegere koloniën voltrokken. Vanuit havensteden Cádiz, Sevilla, Málaga voeren ooit de handelsschepen naar ‘Las Américas’ uit (ida). Bij hun terugkeer (vuelta) namen ze niet alleen koloniale waren mee, maar ook gezangen en dansen. De overzeese ritmes, waarin Afrika via de geïmporteerde slaven doorklinkt, vermengden zich op Andalusische bodem met Moorse, Arabische elementen en het erfgoed van de rondtrekkende zigeuners, in een sprankelende melting pot tot wat we vandaag de dag als ‘flamenco’ kennen.

De jonge bailaora Patricia Guerrero, net in de prijzen gevallen op de Biënnale van Sevilla, verrijkt dit muzikale va-et-vient met flamencodansen waarin Zuid-Amerika te proeven is. Wie denkt dat cross-overmuziek een typisch fenomeen is van onze tijd, wordt met dit concert stevig de oren gewassen.

Flamenco Goes Baroque & Patricia Guerrero

Flamenco Goes Baroque & Patricia Guerrero 2

Arcángel & Fahmi Alqhai

Flamenco goes baroque

Steun Flamenco Biennale
Arcángel & Fahmi Alqhai
Flamenco goes baroque
Stream23 Jan. 2013
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Arcángel & Fahmi Alqhai
Flamenco goes baroque
Stream23 Jan. 2013

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd