La guitarra de Pepe Habichuela

21 jan 2017
21 jan 2017

In de gitaar van Pepe Habichuela ligt 60 jaar flamencogeschiedenis besloten. Ze omspant een leven vol flamenco, vol glorieuze momenten aan de zijde van grote zangers als Juanito Valderrama en Camarón de la Isla. En natuurlijk de legendarische Enrique Morente, innovator van het eerste uur, bewonderd door Leonard Cohen, en met wie de gitarist uit Granada (1944) decennialang een historisch duo vormde. Habichuela & Morente werden wegbereiders van wat in de jaren zeventig de ‘nuevo flamenco’ ging heten.

Pepe, de ‘toque granaíno’ in persoon, reist in een uniek solorecital langs de belangrijkste momenten uit zijn carrière, waar we de klassieke stijl van de Habichuelas uit Granada kunnen ‘fijnproeven’. Na de pauze laat hij de nieuwe generatie aan het woord met Enrique ‘Kiki’ Morente Jr. die het erfgoed van zijn vader voortzet. De nauwe verwantschap tussen de Habichuelas en de familie Morente zet zich tot in deze dagen voort.

Concert i.s.m Instituto Cervantes

La guitarra de Pepe Habichuela

Steun Flamenco Biennale
La guitarra de Pepe Habichuela
Stream21 Jan. 2017
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
La guitarra de Pepe Habichuela
Stream21 Jan. 2017

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd