Tatiana Koleva en Youth Percussion Pool

Trampoline (afgelast)

14 nov 2021
14 nov 2021

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen is deze voorstelling afgelast.

De Bulgaarse topslagwerker Tatiana Koleva is gefascineerd door de ritmische kracht van flamenco en is verliefd op de marimba. Speciaal voor de Flamenco Biënnale stelde zij een programma samen waarin ze deze muzikale liefdes combineert: werken voor marimba en slagwerk waarin ritmes uit verschillende culturen, dansen en natuurlijk de flamenco samenkomen. Op zondag 14 november speelt de Youth Percussion Pool vóór en na de voorstelling Flamenco Criollo (zie onderaan deze pagina bij ‘bekijk ook’) in de Entreehal van het Muziekgebouw aan’t IJ.

Youth Percussion Pool

Tatiana richtte in 2009 de Youth Percussion Pool op: een internationaal educatief platform waar aankomende percussieprofessionals ideeën uitwisselen en podiumervaring opdoen. De jonge percussionisten uit Tatiana’s ‘pool’ schakelen virtuoos swingend tussen klassiek, hedendaags, volks- en popmuziek. Voor dit programma nodigde zij drie talentvolle leden uit: Diego Jaén Garcia, Kalina Vladovska en Elias Blanco.

Programma

De trampoline roept een beeld op van vrolijkheid, hoop en zonlicht . De composities die Tatiana voor dit project selecteerde springen speels van de ene naar de andere hoek van de wereld, wereldse ritmes achterna. Het project vormt een opmaat naar een groter project dat Tatiana in samenwerking met de Flamenco Biënnale voor de editie van 2023 ontwikkelt.

Aan het eind van het programma nodigen de muzikanten het publiek uit om zich bij het ensemble te voegen met een paar basisritmes die worden verweven tot een kort stuk. Er zijn geen trommels nodig: de belangrijkste percussie-instrumenten in de flamenco zijn de handen (palmas, handgeklap) en voeten.

Tatiana Koleva en Youth Percussion Pool

Trampoline (afgelast)

Duur
30 minuten

Steun Flamenco Biennale
Tatiana Koleva en Youth Percussion Pool
Trampoline (afgelast)
Stream14 Nov. 2021
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Tatiana Koleva en Youth Percussion Pool
Trampoline (afgelast)
Stream14 Nov. 2021

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd