Patricio Hidalgo Morán

Trazos Flamencos

23 jan 2015
23 jan 2015

Patricio Hidalgo Morán (Ibiza, 1979) is ‘live action schilder´ en een fenomeen in de flamencowereld. Hij deelt regelmatig het podium met flamencoartiesten en gooit dan met rake streken zwarte inkt op wit doek waarmee hij flamencozangers, -dansers en -gitaristen afbeeldt of poëtische beelden creëert, geleid door het ritme van de flamenco en de emotie van de cante jondo.

Vorige maand was hij te zien in de nieuwe voorstelling DESEO met danseres Rosario Toledo en hij exposeerde reeds op de Bienal de Flamenco de Sevilla en op flamencofestivals in Berlijn en Dublin.

"Pintar es un grito, es amar, es vivir, es el deseo de querer atrapar lo que siento, esa vida que transcurre, que se escapa…"

Tijdens de Flamenco Biënnale Nederland wordt het werk van Patricio Hidalgo Morán geëxposeerd in het Bimhuis van 23 januari tot 2 februari.
Ook zal hij live schilderen in de voorstelling La Fábrica op 24 januari, 29 januari en 1 februari, in samenwerking met Expeditie Flamenco, Primos del Norte en Carlos Ema.

Patrcio over de expositie Trazos Flamencos:
"Dit werk is het resultaat van mijn bewondering voor de flamenco. Ik begin niet met een van tevoren bedacht plan; het is een avontuur om uit krassen en vlekken de sensatie en de emotie te laten voortkomen die flamencoartiesten in actie uitstralen."

zie ook: www.patriciopinceles.com

Entre Paisajes

Solo trazos exposicion de Patricio Hidalgo

Sólo trazos exposición de Patricio Hidalgo

Patricio Hidalgo Morán

Trazos Flamencos

Steun Flamenco Biennale
Patricio Hidalgo Morán
Trazos Flamencos
Stream23 Jan. 2015
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Patricio Hidalgo Morán
Trazos Flamencos
Stream23 Jan. 2015

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd