María Marín

A Dúo

13 jul 2024
13 jul 2024

Terrasconcert aan ‘t IJ

Zangeres María Marín, een snel rijzende ster aan het flamencofirmament, laat klassiek, flamenco en jazz op originele wijze versmelten in haar soloconcerten, waarbij ze zichzelf op gitaar begeleidt. Marín, geboren en getogen Andalusische, ontdekte na haar studie klassieke gitaar aan de conservatoria van Sevilla en Den Haag haar liefde voor flamenco in Nederland. Haar bijzondere talent brengt haar bij gerenommeerde dansers als Manuel Liñán, Leonor Leal, Vanesa Aibar en pionier Israel Galván.

Haar stijl is een amalgaam van klassieke Spaanse gitaarmuziek en flamenco, in haar teksten resoneert een echo van Federico García Lorca. Tegelijkertijd opent Marín de deur voor jazzinvloeden, en in dit concert voor de improvisaties van trompettist Antonio Moreno Glazkov. Deze Spaans-Russische, Amsterdam-based muzikant speelde tijdens tijdens de 9de Flamenco Biënnale Nederland als gast mee met het jazz-flamencokwartet van Juanfe Pérez. Hij deelt nu voor het eerst het podium met María Marín, in de serie Terrasconcerten van het Muziekgebouw. A Dúo, een primeur!

In september keert María Marín terug voor een wereldpremière en driedaagse tournee door Nederland met haar nieuwste concertproject: ‘Las Tres Marías’, met saxofonist Juan M. Jiménez en danseres Leonor Leal.

María Marín

A Dúo

Steun Flamenco Biennale
María Marín
A Dúo
Stream13 Jul. 2024
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
María Marín
A Dúo
Stream13 Jul. 2024

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd