A. Crespo Barba

CÁNTICO V*

14 nov 2021
14 nov 2021

De jonge Spaans-Nederlandse componist A. Crespo Barba is opgegroeid met het mysterie van de flamencomuziek, el arte jondo, ‘de diepe kunst’, zoals ze in Spanje wordt genoemd. Een fascinatie die hij nog immer koestert, ook in zijn eigen, vaak fysieke performances en composities.

In Cántico V* - zijn meest persoonlijke werk, aldus de componist zelf - reflecteert hij op de rol van de flamencozanger - vertolker van de ‘cante jondo’- zelfs als hij of zij er even het zwijgen toe doet. Met een elektronische soundscape en een hypnotische performance dringt Crespo Barba door tot de kern van de flamenco als oorspronkelijke, radicale muziekstijl. Crespo Barba voert zijn indringende, uiterst expressieve performance zelf uit. Samen met de Sloveense beeldend kunstenaar Mateja Drev zorgt Crespo Barba ook voor het video- en podiumdesign van de voorstelling.

In samenwerking met November Music

A. Crespo Barba

Crespo Barba studeerde cum laude af bij componist Robin de Raaff en volgde lessen bij Toshio Hosokawa en Peter Eötvös. In 2019 won Crespo Barba de studentencompositiewedstrijd tijdens de Buma New Music Conference en als prijs mocht hij een nieuw werk tonen tijdens November Music 2020, dat de Flamenco Biënnale met veel plezier presenteert op haar achtste editie in het Muziekgebouw aan't IJ.

A. Crespo Barba

CÁNTICO V*

Duur
30 minuten

Steun Flamenco Biennale
A. Crespo Barba
CÁNTICO V*
Stream14 Nov. 2021
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
A. Crespo Barba
CÁNTICO V*
Stream14 Nov. 2021

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd