Alfredo Tejada & Patrocinio Hijo

Directo

14 mrt 2020
14 mrt 2020

Zinnenstrelende zang van nieuwe flamencovocalist

De flamenco oerkreet, de cante jondo laat nooit onberoerd. Ze is een zoektocht in de menselijke emotie. ‘Ze komt van verre volken’, aldus dichter García Lorca, ‘en is geboren uit de eerste snik, de eerste zoen.’ Zanger Alfredo Tejada (Málaga, 1979) draagt die oude flamencotraditie uit met een opmerkelijke sensibiliteit en jondura, diepgevoeligheid.

Dit concert is geannuleerd vanwege de lockdown tijdens de coronapandemie.

Alfredo Tejada is een van die zangers nieuwe lichting, bekend en geliefd onder kenners, aficionados én artiesten, die zich na een lange carrière als begeleider bij de grote dansgezelschappen ontpopt als een eersteklas solozanger.

Hij won in 2017 de fameuze ‘Lámpara Minera’ (de Mijnlamp), dé Spaanse prijs voor de flamencozang op festival van La Unión. Beroemde zangers als Mayte Marín, Rocio Márquez en Miguel Poveda gingen hem hierin voor. Naast deze felbegeerde trofee, sleepte hij ook alle prijzen in de stijlen soleá, cartageneras, farruca en de mineras (mijngezangen) in de wacht. Niet voor niets vroeg Eva Yerbabuena hem voor haar nieuwste show Cuentos de Azúcar|Sugar Tales, die we in deze maart intermezzo tournee presenteren in Utrecht, Den Haag en Maastricht.

In Amsterdam, in de intimiteit van het Bimhuis, laat Alfredo Tejado in een exclusief recital zijn diepe zang, cante jondo horen met niemand minder dan gitarist Patrocinio Hijo, die zijn sporen verdiende bij zangers als El Pele, en Pedro el Granaíno, beiden eerder te horen op ons festival.

Alfredo Tejada & Patrocinio Hijo

Directo

Duur
75 min.

Steun Flamenco Biennale
Alfredo Tejada & Patrocinio Hijo
Directo
Stream14 Mar. 2020
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Alfredo Tejada & Patrocinio Hijo
Directo
Stream14 Mar. 2020

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd