El Periquín feat. Martin Fondse

Michael Jackson tribute

27 jan-09 feb 2019
27 jan-09 feb 2019

Niet alleen door pop-, jazz- en elektronica-artiesten wordt Michael Jackson als grote inspiratiebron gezien, ook in de flamenco wordt the king of pop – dankzij zijn diepgevoelde muziek en verbazingwekkende swing en ritmiek – beschouwd als een voorbeeld. De Nederlandse flamencogitarist Peter Kalb, die zich eerder al begaf op het pad van de klassieke muziek, waagt zich nu aan de erfenis van ‘MJ’. ‘Net als Paco de Lucía, Pat Metheny of Bach is Michael Jackson een van de groten’, aldus Kalb.

In een intiem eerbetoon speelt ‘El Periquín’, zoals hij in Spanje wordt genoemd, nummers als Liberian girl, Leave me alone en Smooth criminal, afgewisseld door nummers van zijn nieuwe CD Para Siempre waarop hij zich laat horen als een van Nederlands meest creatieve flamencogitaristen. Hij brengt toetsenist en Boy Edgar prijswinnaar Martin Fondse mee als special guest.

Michael Jackson krijgt hier een koninklijke behandeling. Kalb heeft met veel liefde en respect echte Michael Jackson-nummers omgetoverd tot intieme, betoverende flamenco-juweeltjes.

Moorsmagazine.com

Michael Jackson tribute

Steun Flamenco Biennale
Michael Jackson tribute
Stream27 Jan. 2019
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Michael Jackson tribute
Stream27 Jan. 2019

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd