Andrés Marín & Ana Morales & Vanesa Aibar

Impressions from Seville

07 feb 2021
07 feb 2021

Impressions from Seville

Andrés Marín | Ana Morales | Vanesa Aibar

La Aceitera, de oude olijfboerderij van Rocío Molina, is het trefpunt van drie generaties spraakmakende hedendaagse flamencodansmakers. In 2021 toonden deze artiesten er fragmenten van hun nieuwste producties-in-wording. Ana Morales en haar musici lieten een voorproefje zien van En La Cuerda Floja | On the Tight Rope. Vanesa Aibar en de in Nederland wonende Spaanse percussionist Enric Monfort toonden een eerste 15-minuten-glimp van hun work-in-progress dat intussen is uitgegroeid tot La Reina del Metal, festivalcreatie tijdens de IX Flamenco Biënnale. En last but not least: de ‘oproerkraaier van de flamenco’ Andrés Marín danste met de veelbelovende flamencozanger Cristián de Moret en saxofonist Alfonso Padilla het deel La Sexta Hora (SEXT) uit zijn voorstelling La Vigilia Perfecta (Het Perfecte Waken), waarin hij de gebedsstonden uit de katholieke liturgie verbeeldt.

"Vooruitstrevende en indrukwekkende flamenco op een Spaanse olijfboerderij." - NRC

Deze online dansperformances vonden plaats tijdens de Flamenco Biënnale 2021 (A)Live & Streaming. In volle winterse lockdown kwam de biënnale de huiskamers binnen wervelen met unieke semi-live streams van dansmakers Rocío Molina, Andrés Marín, Ana Morales en Vanesa Aibar vanuit Sevilla en van de jazz flamenco-trio’s van Pablo Martín Caminero en Daniel García Diego vanuit het befaamde Café Berlin in Madrid.

De Flamenco Biënnale stelt de opnames graag gratis beschikbaar. Een donatie is van harte welkom. Gebruik daarvoor de box rechts op deze pagina. Hartelijk dank. ¡Gracias!

We zagen Andrés Marín de olijfgaard inlopen met zijn kenmerkende dwarse dramatiek – en die van zijn co-auteur en ontwerper José Miguel Pereñíguez.

Theaterkrant
Ana Morales & Andrés Marín & Vanesa Aibar

Impressions from Seville

Duur
1:30

La Aceitera, de studio van Rocío Molina, is het trefpunt van drie generaties spraakmakende hedendaagse flamencodansmakers. Andrés Marín, Ana Morales en Vanesa Aibar tonen (fragmenten van) hun producties-in-wording.

Steun Flamenco Biennale
Ana Morales & Andrés Marín & Vanesa Aibar
Impressions from Seville
Stream07 Feb. 2021
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Ana Morales & Andrés Marín & Vanesa Aibar
Impressions from Seville
Stream07 Feb. 2021

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd