Daniel García Diego Trio

Travesuras

31 jan 2021
31 jan 2021

Travesuras

Het album Travesuras is een verrassende mix van jazz, afrocubaanse ritmes en flamenco. Daniel García Diego dook hiervoor diep in de muziek van zijn geboorteland, en combineerde deze met het vocabulaire van het moderne pianotrio, met buitengewone energie en virtuositeit. Het resultaat is een expressieve eigen stijl waar ritmische intensiteit hand in hand gaat met melodische rijkheid en harmonische finesse.
Daniel García Diego (Salamanca, 1983) studeerde aan het Berklee College of Music in Boston en kreeg les van de Panamese Grammy-winnaar Danilo Pérez, die als pianist bij Wayne Shorter wereldfaam vergaarde. Pérez werd zijn mentor en speelde een belangrijke rol in zijn ontwikkeling.

'Een muzikale troost bij concertarme dagen' - Volkskrant

Dit online concert vond plaats tijdens de Flamenco Biënnale 2021 (A)Live & Streaming. In volle winterse lockdown kwam de biënnale de huiskamers binnen wervelen met unieke semi-live streams van dansmakers Rocío Molina, Andrés Marín, Ana Morales en Vanesa Aibar vanuit Sevilla en van de jazz flamenco-trio’s van Pablo Martín Caminero en Daniel García Diego vanuit het befaamde Café Berlin in Madrid.

De Flamenco Biënnale stelt de opnames graag gratis beschikbaar. Een donatie is van harte welkom. Gebruik daarvoor de box rechts op deze pagina. Hartelijk dank. ¡Gracias!

‘Jazz, flamenco and Cubaanse flair: de interactie tussen de drie musici is van het hoogste niveau, ze zetten muzikale deuren open en laten de zon binnenschijnen.’

Flamencoagenda.nl
Daniel García Diego Trio

Travesuras

Duur
1:22

Travesuras is een verrassende mix van jazz, afrocubaanse ritmes en flamenco. Daniel García Diego dook hiervoor diep in de muziek van zijn geboorteland, en combineerde deze met het vocabulaire van het moderne pianotrio, met buitengewone energie en virtuositeit.

Steun Flamenco Biennale
Daniel García Diego Trio
Travesuras
Stream31 Jan. 2021
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Daniel García Diego Trio
Travesuras
Stream31 Jan. 2021

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd