Rocío Molina

El Aire Mueve

06 feb 2021
06 feb 2021

El Aire Mueve

Danseres en choreograaf Rocío Molina, de Madonna van de hedendaagse flamenco, brengt met haar drie gitaristen Eduardo Trassiera, Yerai Cortés en Rafael Rodríguez een in-situ-performance. We trokken met een cameraploeg naar haar studio La Aceitera, een oude olijfboerderij even buiten Sevilla, en filmden er 'El Aire Mueve': een creatie speciaal voor de Flamenco Biënnale NL gemaakt.

In de voetsporen van flamencovernieuwer Israel Galván zet de danseres/choreografe uit Málaga (1984) eigengereid en brutaal haar lichaam en vrouwelijkheid in op zoek naar een nieuwe flamenco-esthetiek. Ze schendt daarbij graag de heilige huisjes van de traditie.

"Rocío Molina breekt dwars door de digitale schermen heen. Flamencofestival online werkt." - Theaterkrant

Deze online dansperformance vond plaats tijdens de Flamenco Biënnale 2021 (A)Live & Streaming. In volle winterse lockdown kwam de biënnale de huiskamers binnen wervelen met unieke semi-live streams van dansmakers Rocío Molina, Andrés Marín, Ana Morales en Vanesa Aibar vanuit Sevilla en van de jazz flamenco-trio’s van Pablo Martín Caminero en Daniel García Diego vanuit het befaamde Café Berlin in Madrid.

De Flamenco Biënnale stelt de opnames graag gratis beschikbaar. Een donatie is van harte welkom. Gebruik daarvoor de box rechts op deze pagina. Hartelijk dank. ¡Gracias!

Rocío Molina danste een ‘thuiswedstrijd’ in haar eigen studio. Met een steeds vloeiende lijn in haar lichaam rekte zij in El Aire Mueve de tijd op tot een even intense als intelligente ervaring, die dwars door het scherm breekt.

Theaterkrant

De digitale bezoeker van de Flamenco Biënnale kreeg op twee avonden exclusieve dansvoorstellingen te zien die ook dramatisch en cinematografisch interessant waren. Het festival toonde zich uiterst flexibel en vond een vorm die uitstekend werkte.

NRC Handelsblad
Rocío Molina

El Aire Mueve

Duur
1:00

Danseres/choreografe Rocío Molina brengt met haar drie gitaristen Eduardo Trassiera, Yerai Cortés en Rafael Rodríguez een speciaal voor de biënnale gemaakte in-situ-creatie.

Steun Flamenco Biennale
Rocío Molina
El Aire Mueve
Stream06 Feb. 2021
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Rocío Molina
El Aire Mueve
Stream06 Feb. 2021

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd