Israel Galván

The Making of Le Sacre/Consagración de la Primavera

10 nov 2021
10 nov 2021

Flamenco Biënnale 2021 reportage

Deze reportage volgt flamencovernieuwer Israel Galván tijdens het maakproces van 'La Consagración de la Primavera', de voorstelling die tijdens de live-editie van de Flamenco Biënnale 2021 te zien was.

In Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam bracht Galván, het ‘enfant terrible’ van de flamenco, een spannende, percussieve vertolking van Stravinsky’s meesterwerk 'Le Sacre du Printemps' samen met pianisten Daria van den Bercken en Gerard Bouwhuis.

Deze korte documentaire volgt de creatie van het stuk: van de eerste kennismaking tussen de artiesten over de repetities tot de voorstelling zelf. Galván – zelf vaak de Nijinsky van de flamenco genoemd - vertelt hoe hij in het spoor van de legendarische Russische danser Vaslav Nijinsky (1889-1950) zijn versie van de 'Sacre' vormgaf. Hoe hij de bewegingstaal van Vicente Escudero (1892 -1980) in zijn lichaam vertaalde. Galván geeft ook een eerste inkijk in zijn nieuwe voorstelling 'Seises': ‘Flamenco is een haarprobleem,’ zo meent hij.

Israel-Galvan-Reportage Flamenco Biënnale 2021

Israel Galván

The Making of Le Sacre/Consagración de la Primavera

Duur
20 minuten

Bekijk hier de reportage die de Flamenco Biënnale maakte met Israel Galván rond de voorstelling 'La Consagración de la Primavera', te zien tijdens de live-editie van de Flamenco Biënnale 2021. Galván – zelf vaak de Nijinsky van de flamenco genoemd - vertelt hoe hij in het spoor van de legendarische Russische danser Vaslav Nijinsky (1889-1950) zijn versie van de 'Sacre' vormgaf. In Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam debuteerde Galván in het gezelschap van pianisten Daria van den Bercken en Gerard Bouwhuis.

Steun Flamenco Biennale
Israel Galván
The Making of Le Sacre/Consagración de la Primavera
Stream10 Nov. 2021
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Israel Galván
The Making of Le Sacre/Consagración de la Primavera
Stream10 Nov. 2021

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd