Israel Galván

La consagración de la primavera Flamenco Biënnale 2021

02 dec 2022
02 dec 2022

Flamenco Biënnale 2021 reportage

Bekijk hier de reportage die de Flamenco Biënnale maakte rond La consagración de la primavera, de voorstelling van Israel Galván tijdens de live-editie van de Flamenco Biënnale 2021.

Galván, het ‘enfant terrible’ van de flamenco, bracht in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam samen met pianisten Daria van den Bercken en Gerard Bouwhuis een spannende, percussieve vertolking van Stravinsky’s meesterwerk Le Sacre du Printemps.

We zien beelden van de voorstelling, de eerste kennismaking van de artiesten en de repetities. Galván – zelf vaak de Nijinsky van de flamenco genoemd - vertelt hoe hij in het spoor van de legendarische Russische danser Vaslav Nijinsky (1889-1950) La Consagración de la Primavera vormgaf. Hoe hij de bewegingstaal van Vicente Escudero (1892 -1980) in zijn lichaam vertaalde. En licht alvast een tipje van de sluier op over zijn nieuwste voorstelling Seises: ‘Flamenco is een haarprobleem,’ zo meent hij.

Israel-Galvan-Reportage Flamenco Biënnale 2021

Israel Galván

Gearchiveerd: La consagración de la primavera Flamenco Biënnale 2021

Duur
20 minuten

Bekijk hier de reportage die de Flamenco Biënnale maakte rond La consagración de la primavera, de voorstelling van Israel Galván tijdens de live-editie van de Flamenco Biënnale 2021. Israel Galván – zelf vaak de Nijinsky van de flamenco genoemd - vertelt hoe hij in het spoor van de legendarische Russische danser Vaslav Nijinsky (1889-1950) La Consagración de la Primavera vormgaf. In Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam deelde Galván het podium met pianisten Daria van den Bercken en Gerard Bouwhuis.

Donatie toevoegen
Israel Galván
Gearchiveerd: La consagración de la primavera Flamenco Biënnale 2021
Stream02 DEC. 2022
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Israel Galván
Gearchiveerd: La consagración de la primavera Flamenco Biënnale 2021
Stream02 DEC. 2022

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd