Tino van der Sman

Curioso Impertinente

30 Jul 2022
30 Jul 2022

Guitarist Tino van der Sman travels to Amsterdam from his hometown Seville for a summer concert on the terrace of Muziekgebouw aan ’t IJ.

Hij brengt de Sevillaanse cantaor Vicente Gelo mee. Terwijl de zon langzaam onder gaat, brengen zij samen met percussionist Udo Demandt een sessie in de geest van de curiosos impertinentes.

Curiosos impertinentes: zo noemden de romantische reizigers die in de negentiende eeuw Spanje en haar cultuur ontdekten zichzelf. De Nederlandse gitarist Tino van der Sman trok twintig jaar geleden als zo’n ‘onbeschaamde nieuwsgierige’ naar Sevilla en verwierf zich als een van de weinige niet-Spanjaarden naam en faam als flamencogitarist. Daar ontwikkelde hij zich tot een veelgevraagd begeleider van de hedendaagse flamencotop. Hij deelde het podium met grote dansers als Israel Galván, Ana Morales, Úrsula López, Isabel Bayón, Pastora Galván en Antonio Canales, en maakte hij als studiomuzikant opnames met Estrella Morente, Jorge Pardo, Sal Marina, Arcángel, Rocío Márquez en vele anderen. Gitarist en leermeester Gerardo Núñez prijst de eigenheid en het talent waarmee deze Nederlandse ‘flamencovlerk’ zich een weg baande in de veeleisende flamencoscene. Tino stond op de affiche van de belangrijkste flamencofestivals van Spanje (Sevilla, Jerez de la Frontera) tot Mexico (Monterrey). Ook op de Flamenco Biënnale Nederland was hij verschillende keren te gast, laatst nog in 2021 met de memorabele gitaarrecital Tres, samen met Arturo Ramón en Joes Wieggers.

Een programma van Muziekgebouw aan ’t IJ in samenwerking met 4'33 grand café en Flamenco Biënnale Nederland.

18:00 - 20:00 / DJ
20:00 - 21:00 / concert
21:00 - 23:00 / DJ

Tino van der Sman

Curioso Impertinente

Duration
01:00

Support Flamenco Biennale
Tino van der Sman
Curioso Impertinente
Stream30 Jul. 2022
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Tino van der Sman
Curioso Impertinente
Stream30 Jul. 2022

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd