Florencia Oz & lsidora O’Ryan

Antípodas

26-27 jan 2023
26-27 jan 2023

Visuele poëzie

In Antípodas deelt danseres Florencia Oz het podium met haar tweelingzus: celliste en zangeres lsidora O’Ryan. Geïnspireerd door de figuur van de dubbelganger uit de Romantiek (zoals in Schuberts Doppelgänger) verkennen ze in een poëtische dialoog dualiteit en de grenzen van het individu. Ze nemen je mee in een verhaal van hoe zij één waren, tot het moment waarop de één ophield de ander te zijn en zichzelf werd.

Met speelse elegantie scheppen Florencia Oz en Isidora O'Ryan een eigentijdse en minimalistisch bewegingswereld. Tussen snaren, stemmen en beweging ontstaat een visuele en zintuiglijke voorstelling op de grens van waar het ik eindigt en de ander begint. Dans, flamenco, percussie en visuele poëzie van de één beïnvloeden het instrument, de melodie, de zang en poëzie van de ander.

De Chileense Florencia Oz trok op jonge leeftijd naar Sevilla om er flamenco te studeren. Ze danste als soliste in het Ballet Flamenco van Andalusië bij Rafaela Carrasco en bij de gezelschappen van Eva Yerbabuena en David Coria. Deze laatste tekende ook voor de choreografie van Antípodas, haar eerste solovoorstelling. Na de première op het estival van Jerez (2021) werd ze bekroond met de Prijs voor Beste Nieuwe Artiest.

Een meesterlijke voorstelling

Deflamenco.com
Florencia Oz & lsidora O’Ryan

Antípodas

Duur
1:00

Steun Flamenco Biennale
Florencia Oz & lsidora O’Ryan
Antípodas
Stream26 Jan. 2023
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Florencia Oz & lsidora O’Ryan
Antípodas
Stream26 Jan. 2023

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd