Farruquito

Íntímo

05 feb 2023
05 feb 2023

Terug naar de oorsprong

Juan Manuel Fernández Montoya, bekend als Farruquito, werd in 1982 geboren in een zigeunerfamilie waar de dans, zoals hij zelf zegt, ‘het dagelijks brood’ was. Zijn grootvader, flamenco-legende Farruco zag in hem zijn opvolger en wijdde hem in de geheimen van de familietraditie in. ‘Probeer te vliegen, maar beweeg niet’, leerde de patriarch van de dynastie de kleine Farruquito.

Aan de zijde van de grote Farruco debuteerde hij op z’n vijfde op Broadway in de show ‘Flamenco Puro’, en verscheen hij in de film Flamenco van Carlos Saura. Sindsdien brengt hij het familie-erfgoed over de hele wereld en betovert het publiek met zijn virtuositeit.

Farruquito staat voor een flamenco dichtbij de wortels: met een eenvoud aan bewegingen bereikt hij een maximale expressie. Flamenco als ritueel, als religie. Zonder opsmuk of dramaturgie. Waar Farruquito danst, raakt de zaal elektrisch geladen. Hij laat niemand onberoerd. Farruquito zien én horen is flamenco beleven in estado puro – pure staat.

Voor Íntimo omringt de maestro zich met maar liefst drie van zijn lievelingszangers en de rising star Yerai Cortés (gitaar). Ze voeren je mee op een verbluffende reis door de geschiedenis van de flamenco, van de doorleefde seguiriya tot een heerlijk uitbundige fin de fiesta.

19.00 inleiding door Josip Kesic: Flamenco en 'gitanos': exotisme, marginalisering en culturele identiteit.
Na afloop van de voorstelling: Meet the Artist

Aftermovie Flamenco Biënnale 2023

Farruquito

Íntímo

Steun Flamenco Biennale
Farruquito
Íntímo
Stream05 Feb. 2023
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Farruquito
Íntímo
Stream05 Feb. 2023

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd