Enric Monfort & Vanesa Aibar

La Reina del Metal

21 jan 2023
21 jan 2023

Wereldpremière

Flamencodanseres en rising star Vanesa Aibar was een van de verrassingen van de Flamenco Biënnale in 2019. Daar ontmoette ze slagwerker Enric Monfort met wie ze op verzoek van het festival nu samen een nieuw werk maakt. La Reina del Metal is een meeslepende voorstelling waarin de relatie tussen beweging en flamencoritmes wordt onderzocht. Het lichaam wordt klank. En klank wordt lichaam. Een rite de passage vol metaalpercussie, elektronica en flamencoritmes die je volledig onderdompelt in het spatial sound system van 4DSOUND, als in een ceremonie.

'Vanesa Aibar morrelt met verve aan de wetten van flamenco. Haar lef levert een spannende voorstelling op, die onnadrukkelijk switcht tussen moderne dans en flamenco' schreef de Theaterkrant in 2019 over haar Nederlandse debuut Sierpe. Met percussionist en muzikale duizendpoot Enric Monfort rekt ze de grenzen van de flamenco nog verder op.

16.15 & 19.15 inleiding door Susanne Zellinger: ‘The queen of metal or the metal queen’
Na afloop van de tweede voorstelling: Meet the Artist

Een coproductie van:
Aibar/Monfort, Flamenco Biënnale Nederland, Agencia Andaluza de Instituciones Culturales, IVC Castelló, AECID, Spaanse Ambassade London

Aftermovie Flamenco Biënnale 2023

Rauw, gespierd, virtuoos en dansend op de rand van de uitputting: een memorabele opening van het festival Flamenco Biënnale.

Het Parool 07 Mar. 2023
Enric Monfort & Vanesa Aibar

La Reina del Metal

Duur
1:05

Steun Flamenco Biennale
Enric Monfort & Vanesa Aibar
La Reina del Metal
Stream21 Jan. 2023
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Enric Monfort & Vanesa Aibar
La Reina del Metal
Stream21 Jan. 2023

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd