Alfonso Losa

Flamenco: Espacio Creativo

09 feb 2023
09 feb 2023

Eigentijdse expressiviteit

Alfonso Losa wordt geroemd als de meest klassieke danser onder zijn tijdgenoten, en de meest eigentijdse van de klassieke dansers. Met Espacio Creativo maakt hij precies dat waar: in een verbluffend geraffineerde suite van dans, zang en gitaar brengt hij een ode aan de oude meesters van de flamenco en schept vanuit die traditie eigentijdse expressieve vormen.

Flamenco: Espacio Creativo vertrekt vanuit Losa’s liefde voor dans. Voor hem is de creatieve ruimte - de ‘espacio creativo’ - van de flamenco als het universum: gedefinieerd, maar tegelijk oneindig. ‘We gaan uit van een geheel, maar in werkelijkheid hebben we niets. Het flamenco-erfgoed is immens, maar toch start je telkens weer bij het onbekende: bij iets dat geboren en ontdekt moet worden.’

Alfonso Losa is een van de toonaangevende dansers van de school van Madrid. Aan de strakke elegantie en verticaliteit die deze typeren, voegt hij een fenomenale beheersing en duizelingwekkend ritme toe. Op zijn beurt inspireert hij er een nieuwe generatie dansers. Voor deze voorstelling brengt hij danseres Concha Jareño mee als ‘artista invitada’. Ook zij verbindt traditie met verfijnde en expressieve vertolkingen, waarmee ze keer op keer het publiek weet te veroveren.

Aftermovie Flamenco Biënnale 2023

Een poëtische reis die het publiek vanaf minuut één bedwelmt en meevoert in zijn dynamiek.

El Mundo

Precisie verenigd met een adembenemende fijnzinnigheid.

Deflamenco.com
Alfonso Losa

Flamenco: Espacio Creativo

Duur
1:20

Steun Flamenco Biennale
Alfonso Losa
Flamenco: Espacio Creativo
Stream09 Feb. 2023
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Alfonso Losa
Flamenco: Espacio Creativo
Stream09 Feb. 2023

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd