Daniel García Diego Trio

Travesuras

27-28 nov 2021
27-28 nov 2021

Double Bill 'The Art of the Jazz Flamenco Trio'

Sprankelende jazz met een vleug flamenco, van een van de spannendste pianisten van de nieuwe Spaanse jazzgeneratie

Vanwege de nieuwe covid-maatregelen (26 november 2021) is het concert op 28 november bij het Bimhuis afgelast. Heb je een kaartje? Je ontvangt een e-mail met daarin meer informatie. Geen e-mail ontvangen? Mail dan naar kassa@bimhuis.nl. Het concert op 27 november bij LantarenVenster gaat door zoals gepland!

Flamenco en jazz maken een gelukkig huwelijk. Dat lieten al verschillende nieuwe formaties op ons festival horen, zoals het Alfonso Aroca Kwintet (FB 2017) en het Antonio Lizana Kwintet (Intermezzo 2018). Het genre is in Spanje volop in ontwikkeling met jonge, frisse bands en musici die energiek aan de weg timmeren. Met name in Madrid, waar flamenco- en jazzartiesten uit de hoofdstad, musici uit Andalusië en Cubaanse musici elkaar de laatste twee decennia flink hebben ‘kruis bestoven’. De Porto Ricaanse percussionist/trompettist Jerry González (1949-2018) speelde hierbij een belangrijke rol. Anno 2020 heeft zich uit deze vruchtbare melting pot een eigen Spaanse jazzstijl uitgekristalliseerd: een markante, ritmische jazzvorm waarin flamenco en Cubaanse (percussieve) invloeden nooit ver weg zijn en tot een swingend geheel zijn gesmeed.

Travesuras

‘Jazz en flamenco zijn broeders,’ aldus Daniel García Diego, een van de belangrijkste pianisten van de jonge generatie jazzmusici in Spanje. Voor zijn album Travesuras dook hij diep in de muziek van zijn geboorteland, en combineerde deze met het vocabulaire van het moderne pianotrio, met buitengewone energie en virtuositeit. Het resultaat is een expressieve eigen stijl waar ritmische intensiteit hand in hand gaat met melodische rijkheid en harmonische finesse.
Diego zou al tijdens onze Intermezzo Serie van juni 2020 zijn Nederlandse debuut maken. Nu komt hij met zijn trio voor het eerst naar Nederland voor deze bijzondere achtste editie van de Flamenco Biënnale Nederland.

Daniel García Diego

Daniel García Diego (Salamanca, 1983) studeerde aan het Berklee College of Music in Boston en kreeg les van de Panamese Grammy-winnaar Danilo Pérez, die als pianist bij Wayne Shorter wereldfaam vergaarde. Pérez werd zijn mentor en speelde een belangrijke rol in zijn ontwikkeling.

Pers

'Jazz, flamenco and Cuban flair: the musical interaction between the three musicians takes place at the highest level, and musically speaking, they open the doors and let the sunshine in.' - Flamencoagenda.nl

Double Bill

Dit is deel 1 van "The Art of the Jazz Flamenco Trio". Voor deel 2, het Pablo Martín Caminero Trio met Al Toque, zie onderaan deze pagina bij "Bekijk ook".

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Acción Cultural Española (AC/E)

Daniel García Diego Trio

Travesuras

Duur
75 minuten

Steun Flamenco Biennale
Daniel García Diego Trio
Travesuras
Stream27 Nov. 2021
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Daniel García Diego Trio
Travesuras
Stream27 Nov. 2021

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd