Enrike Solinís Quartet

Tiento

26 nov 2021
26 nov 2021

Een betoverende verzameling stijlen uit de Spaanse oudemuziektraditie

De Spaanse barokgitarist en luitspeler Enrike Solinís brengt oude partituren met enorme creativiteit tot nieuw leven. Solinís, een protegé van de wereldberoemde gambist Jordi Savall, en die speelde met groten uit de oude muziek als René Jacobs en Emmanuelle Haïm, laat met zijn kwartet met ongekende swing en rijke improvisaties horen hoe ‘flamenco’ de oude muziek uit de XVI en XVII eeuw kan klinken.

Een betoverende verzameling stijlen uit de Spaanse oudemuziektraditie trekt met grote vitaliteit aan het oor van de luisteraar voorbij. Tientos, chaconas, marionas, canarios, cumbés, jácaras, zarabandas, Solinís ziet ze als voorlopers van wat wij anno nu als flamenco kennen. ‘Palos Perdidos’, ‘verloren’ stijlen noemt hij ze, die met hun repetitieve structuren direct wortelen in de traditionele volksmuziek en die in Solinís’ vitale vertolkingen een fascinerende nieuwe klank krijgen.

Enrike Solinis Flamenco Biënnale Nederland

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Acción Cultural Española (AC/E).

Enrike Solinís Quartet

Tiento

Duur
70 minuten

Steun Flamenco Biennale
Enrike Solinís Quartet
Tiento
Stream26 Nov. 2021
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Enrike Solinís Quartet
Tiento
Stream26 Nov. 2021

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd