Artomático & Paula Comitre

Electroflamenco 3.0

14-16 dec 2023
14-16 dec 2023

Spannende dialoog tussen flamenco & electronics

De elektronica doet anno 2023 een stevige nieuwe wind waaien in de flamenco. Soundscapecomponist Daniel Muñoz slaat onvermoede bruggen tussen elektronische muziek en flamenco in zijn nieuwste project Electroflamenco 3.0, waarvoor hij het jonge aanstormende danstalent Paula Comitre uitnodigde.

De Sevillaanse danseres ruist en wervelt met subtiele, sensuele bewegingen door het ritmische geluidstapijt dat Muñoz schept. Daarbij verleid door de improvisaties van saxofonist Juan M. Jiménez, die als een slangenbezweerder om haar heen speelt. Met samples, loopers, sequencers en drums maakt Muñoz een betoverende soundscape en daagt beiden uit op zijn intense klankschilderingen te improviseren. In deze ‘flamenco playground’ worden de traditionele flamencoritmes liefdevol binnenstebuiten gekeerd. Ga mee op deze fascinerende muzikale ontdekkingsreis à trois!

Paula Comitre – fast rising flamencoster - danste bij de gezelschappen van David Coria en Rafaela Carrasco. Ze was de ontdekking van het festival van Jerez 2020 en breekt op dit moment door met eigen werk in Spanje en op internationale podia.

De voorliefde voor live-experimenten met machines en technologie in de flamenco gaat terug tot de experimenten van pionier Vicente Escudero tijdens de Parijse avant-gardebeweging begin vorige eeuw. Maar nooit was live electronics een zo levendige inspiratiebron voor nieuwe flamencocreaties als de laatste jaren. De Flamenco Biënnale maakt er graag gewag van.

Aftermovie Electroflamenco 3.0

De composities van Daniel Muñoz ‘Artomático’ zijn schilderijen van klank. Als een abstract beeldend kunstenaar maakt hij geluidscomposities en brengt hij ritmes en geluiden bijeen in een live soundcape. Zijn geluidsobjecten – een couplet, vers, zang of een ritmische voetenfiguur – zet hij als een kubistische schilder uiteen op canvas.

Claude Worms, flamencoweb.fr

Een sensuele, droomachtige reis door de landschappen van het leven… met danswonder Paula Comitre.

Susanne Zellinger, Flamenco Divino
Artomático & Paula Comitre

Electroflamenco 3.0

Steun Flamenco Biennale
Artomático & Paula Comitre
Electroflamenco 3.0
Stream14 Dec. 2023
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Artomático & Paula Comitre
Electroflamenco 3.0
Stream14 Dec. 2023

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd