Ana Morales

En la cuerda floja

19-20 nov 2021
19-20 nov 2021

Wat gebeurt er wanneer lichaam en geest zoeken naar orde en evenwicht, maar zich juist ‘welbevinden’ in chaos? Is stabiliteit een utopie of iets tastbaars? En hebben we instabiliteit misschien zelfs nodig om te overleven? Dat zijn de vragen die flamencodansmaker Ana Morales zich stelt in haar nieuwste voorstelling En la Cuerda Floja | Op het Slappe Koord. Omringd door Spaanse topmusici uit de flamenco en jazz onderzoekt ze op zeer persoonlijke wijze de (flamenco)grond onder haar voeten. Met eigentijdse bewegingen maakt Ana Morales in haar nieuwste creatie een persoonlijke en hedendaagse nieuwe flamencodans. Een zoektocht naar nieuwe vormen en tegelijkertijd in haar eigen binnenwereld. Met de traditie als anker danst en balanceert ze in deze onzekere tijden vol overtuiging op het slappe koord. Haar boodschap: met elkaar vinden we een nieuw evenwicht.

En la Cuerda Floja | On The Tightrope, een voorstelling over het verlies van balans en het vinden van een nieuw evenwicht, werd in pre-coronatijd bedacht, maar kreeg ten tijde van de pandemie een sterkte actuele betekenis. Flamenco Biënnale Nederland is verheugd dat ze na de annulering in februari 2021 de voorstelling alsnog kan programmeren in Rotterdam en Middelburg.

Ana Morales

Ana Morales (Barcelona 1982) wordt internationaal geprezen om haar sterke expressie, sensualiteit en elegantie, maar vooral om haar vernieuwingsdrang.

De ex-soliste van het Flamenco Ballet Andalusië, die klassieke dans aan het conservatorium van Barcelona studeerde, daagt zichzelf voortdurend uit om haar eigen grenzen te verleggen en die van de kunstvorm waarin ze de laatste jaren internationaal furore maakt. Morales geldt als een van de belangrijkste vertegenwoordigers uit de nieuwe lichting hedendaagse flamencodansmakers. En la Cuerda Floja | On The Tightrope is haar vierde solovoorstelling.

De Spaanse pers

'Een overdonderend essay over het lichaam, beweging en beperkingen. Tevens een bespiegeling over de staat van verlamming waarin we ons bevinden én een call to action.'

In samenwerking met Institut Ramon Llull

Ana Morales

En la cuerda floja

Duur
70 minuten

Steun Flamenco Biennale
Ana Morales
En la cuerda floja
Stream19 Nov. 2021
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Ana Morales
En la cuerda floja
Stream19 Nov. 2021

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd