Tino van der Sman

Gitaarworkshop

24-27 nov 2021
24-27 nov 2021

Workshop flamencogitaar in Amsterdam

Woensdag 24, donderdag 25 en zaterdag 27 november 2021

Niveau: midden, >5 jr. ervaring
Locatie: Studio 3 Cats, Tussen de Bogen 42, Amsterdam
Tijden & data: wo 24 en do 25 nov: 19.00 - 22.00 uur | za 27 nov: 10.30 - 13.30 uur

Prijs: €135 | *€140 bij betaling na 10 november

Inhoud: interpretatie en techniek
Het materiaal wordt na betaling via video’s en tablatuur/score opgestuurd en doorgenomen tijdens de workshop. We bekijken de interpretatie en techniek van het materiaal. Tijdens de workshop werken we verder aan oefeningen om het geleerde materiaal beter te kunnen spelen en zo een concept te ontwikkelen van hoe we op de juiste manier kunnen studeren. Zo leren we hoe we een nieuwe falseta analytisch kunnen benaderen en dit door te ontwikkelen naar daadwerkelijk spelen en muziek maken. Dit leerproces zal ons helpen om op het podium steviger in de schoenen te staan.

Meer informatie en inschrijvingen via de website van Terremoto (via de button rechts bovenaan deze pagina)

Tres

In de voorstelling Tres - te zien op 4, 26 en 27 november - is Tino voor het eerst samen op één podium te horen met Arturo Ramón en Joes Wieggers. Alle drie zijn ze al jarentoonaangevend in de Nederlandse flamencoscene en ook in Spanje maken ze naam. Tino van der Sman en Arturo Ramón stelden op verzoek van de Flamenco Biënnale Nederland een programma samen voor de achtste editie van het festival waarin de liefde voor de flamencogitaar centraal staat.

Voor meer informatie en tickets, zie onderaan deze pagina bij 'Bekijk ook'.

Tino van der Sman

Tino van der Sman woont sinds 1999 in Sevilla en is niet meer weg te denken uit de Andalusische flamenco-scene. Als een van de weinige buitenlandse gitaristen heeft hij er naam gemaakt als dansbegeleider en deelde hij het podium met grote dansers als Israel Galván, Ana Morales, Úrsula López, Isabel Bayón, Pastora Galván en Antonio Canales.

Hij trad op in the Metropolitan in New York, Concertgebouw in Amsterdam, Queen Elizabeth Theatre, Toronto. Als studiomuzikant maakte hij opnames met Estrella Morente, Jorge Pardo, Sal Marina, Arcángel, Rocío Márquez en vele anderen. De afgelopen tijd heeft Van der Sman zich verdiept in de hedendaagse klassieke muziek en vindt zijn inspiratie in Messiaen, Schönberg en Debussy. Hij werkt inmiddels aan nieuwe composities waarin hij onderzoekt of flamenco zich kan bewegen in de atonaliteit.

Tino van der Sman

Gitaarworkshop

Duur
Driedaagse workshop

Steun Flamenco Biennale
Tino van der Sman
Gitaarworkshop
Stream24 Nov. 2021
Your Details
Payment
Heb je al een ticket? Log hier in
Tino van der Sman
Gitaarworkshop
Stream24 Nov. 2021

Steun Ons

Flamenco op het scherpst van de snede. Ritmes die roeren, raken, dát is de Flamenco Biënnale Nederland. Steun ons met een gift, eenmalig of periodiek en maak ons avontuurlijke festivalprogramma mede mogelijk.

Doe een gift of bekijk de reportage
Ik ben al geabonneerd